Мистериозният самолет, кацнал край Шумен - да, има такъв случай,

...
Мистериозният самолет, кацнал край Шумен - да, има такъв случай,
Коментари Харесай

Рашков: Вече са съкратени 2000 души в МВР, реформата е приключила на 98%

Мистериозният аероплан, кацнал край Шумен - да, има подобен случай, само че този аероплан е хванат по пътя му от Литва, Полша, Румъния, Унгария и България. Самолетът не се е подчинил на унгарските управляващи при зареждане на гориво и когато те са подходили към самолета, екипажът е изхвърчал. Това описа пред БТВ вътрешният министър Бойко Рашков. После самолетът е кацнал в област Видин отново за зареждане и е изхвърчал още веднъж, времето е било неподходящо и е било рисково да е съпроводен от реактивни самолети. " Установи се, че машината е кацнала на летище край Търговище. Вече имаме информация и от сътрудниците в Литва и Унгария, дано да изчакаме следствието. В някои от страните самолети Грипен са преследвали машината извършител ", уточни още министърът.

Първоначалната информация е богата и дава обещание, че това, което е осъществено, ще бъде на 100% открито, счита Рашков, само че отхвърли да уточни какъв брой души са били на самолета.

Нека да се задвижи процедурата за КПКОНПИ и тогава да се реши дали ще вземам участие като претендент за шефкото място, сподели Рашков и не отговори непосредствено дали ще се кандидатира за поста, само че уточни, че мястото е вакантно и предложи да се изчака и какъв закон ще се одобри за антикорупционната комисия.

Запитан дали отива в КПКОНПИ, тъй като не е съумял да направи промяна в Министерство на вътрешните работи, Рашков отговори по този начин:

" Не знам от кое място този младеж (депутатът Балабанов от Има Такъв Народ - б.р.) си измисля тази версия, само че той приказва по материя, която не му е позната. От дълго време всички министри часове наред бяха следени от народните представители. Реформата в Министерство на вътрешните работи е завършена на 98%. Не е правилно, че би трябвало да се съкратят 7000 души, към този момент са съкратени 2000 души и може би следва още толкоз да се съкратят. "
Според Рашков е направено основното - изменена е структурата на мнистерството.

По свадите с поръчките на Министерство на регионалното развитие и парите за градежа на пътищата, Рашков уточни, че Министерство на регионалното развитие не е дало на съд нито една компания, която е работила по контракти за такова строителство. Той упорства досегашните контракти да се проконтролират от български съд и едвам тогава да се вършат нови поръчки.

Министърът уточни още, че заплатите в Министерство на вътрешните работи ще се вдигнат, в случай че бъде признат обновеният бюджет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР