Мистериозни, интензивни взривове на радиоенергия са били открити от нашата

...
Мистериозни, интензивни взривове на радиоенергия са били открити от нашата
Коментари Харесай

Тайнствен радиосигнал идва от нашата галактика: учените - slava.bg

Мистериозни, интензивни гърмежи на радиоенергия са били открити от нашата лична вселена, настояват астрономите, съобщи independent.co.uk.

Бързите радио прояви или FRB устоят единствено парченце от секундата, само че могат да бъдат 100 милиона пъти по-мощни от Слънцето. Въпреки интензивността им, произходът им остава значително незнаен.

Астрономите съумяха да следят бърз радио изблик в нашия личен Млечен път за първи път. Освен че са по-близки от всички FRB, откривани в миналото преди, те най-сетне биха могли да оказват помощ за разрешаването на мистерията от кое място идват.

Учените са имали проблеми с следенето на произхода на сходни гърмежи, защото те са толкоз къси, непредсказуеми и произлизат от надалеч. Ясно е, че те би трябвало да се образуват при някои от допустимо най-екстремните условия във Вселената, като се оферират пояснения, включващи всичко от умиращите звезди до извънземните технологии.

Най-правдоподобната доктрина е, че FRB произлизат от магнетари - звезди с доста мощно магнитно поле, изясняват учените, разкрили новите FRB.

Наблюдението ми е разказано в три публикации, оповестени в списание Nature.

Настоящият сигнал е засечен на 27 април, когато откривателите, благодарение на два галактически телескопа, са уловили голям брой излъчвания на рентгенови и гама-лъчи, идващи от магнетар в другия завършек на нашата вселена. На идващия ден те съумели да засекат и гърмеж на радиовълни, приближаващ от същото място.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР