Мистериозен случай с участници от световния финансов елит. Британският технологичен

...
Мистериозен случай с участници от световния финансов елит. Британският технологичен
Коментари Харесай

Съзвездие от магнати в потъналата суперяхта край Сицилия - британският Бил Гейтс е сред изчезналите

Мистериозен случай с участници от международния финансов хайлайф. Британският софтуерен магнат Майк Линч е измежду изчезналите при потъването на първокласната яхта край Сицилия.

Новината беше доказана два дни откакто във Англия съучастник на Линч беше съдбовно ударен от кола по време на джогинг.

Край италианските крайбрежия спасителите търсят още 5-ма души, измежду които дъщерята на Линч, президентът на английската банка " Морган Стенли Интернешънъл " и прочут английски юрист.

С 56-метровата яхта са пътували 22-ма души, от тях 10-членен екипаж. Досега е доказана гибелта на 1 човек - готвачът на яхтата. Спасени са 15 души, измежду които и дете на 1 година.

Горещо, доста горещо е било времето предходните дни даже за региона на Сицилия. Водата била извънредно топла, с три градуса по-топла от типичните температури за този интервал на август.

Морето било умерено, може би прекомерно умерено споделят локалните риболовци. Знаци, които предшествали потъването на яхтата на софтуерния магнат Майк Линч. Имало е предизвестие за неприятно време, само че не в подобен мащаб.

" Регистрирахме метеорологично събитие, което беше с доста къса дълготрайност, само че беше доста мощно. Скоростта напразно беше над 150 километра в час, което може да образува два феномена. На този стадий е мъчно да се дефинира тъкмо какво е било явлението, тъй като беше мрачно и не можахме да следим оформянето на типичната за торнадото фуния. Тя стартира от облака и се спуска към морската повърхнина ", съобщи Лука Меркали, климатолог.

Луксозната яхта може да е попаднала и във вихъра на по този начин наречените микропориви - мощно кратковременно придвижване на въздуха, което се образува по време на гръмотевична стихия.

" Около 4:05 стихия връхлетя Портичело. В 4:15ч. видяхме сигнална ракета в морето. Десетина минути по-късно към този момент забелязахме предмети в морето. Всичко, което е било на палубата към този момент беше във водата ", добави Фабио Чефалу, капитан на траулер.

" Бейсиан " потънала за минути - нетипично бързо за толкоз огромна яхта, споделя капитан на дребен транспортен съд, който бил в регион.

" Приехме дете на 1 година дружно с майка му. Детето е добре, за благополучие е невредимо. Майката ни изясни, че имали нещо като корпоративен празник. На борда са били най-вече сътрудници, поканени от бизнесмена Майк Линч. Яхтата е негова ", разяснява лекар Доменико Сипола, шеф на болничното заведение.

Сред избавените е брачната половинка на Майк Линч. В неопределеност е, обаче, дъщерята на магната - 18-годишната Хана.

Британският Бил Гейтс - по този начин международните медии кръстиха преди години Майк Линч. Пробива с помощта на софтуерната си компания Autonomy. През 2011 година съумява да я продаде на HP за 11 милиарда $. Малко по-късно, обаче, Линч е упрекнат в машинация - в съзнателно завишаване цената на компанията му.

За Майк Линч следва десетилетие на тежки правосъдни борби. Тази пролет беше оневинен. Адвокатът му Крис Морвийо също е измежду изчезналите при потъването на яхтата. Спасителите търсят и Джонатан Блумър, президент на банката " Морган Стенли Интернешънъл ", който свидетелства на делото против Линч.

" Спасителната интервенция е извънредно сложна поради дълбочината, която не разрешава продължителна работа. Кропусът е накривен на 90 градуса, тъй че достъпът до него е усложнен. Проникването вътре, слизането по стълбите, които са доста тесни и претърсването на всички каюти в действителност е доста мъчно ", сподели още Марко Тилота, водолаз.

Яхтата е издигната през 2008 година, преоборудвана е през 2020 година. За дизайна има няколко международни награди. Оглавява ранглисти и поради 12-метровата си алуминиева мачта.

Но се допуска, че точно мачтата се е счупила и е наклонила " Бейсиан ". Яхтата, носеща името на обичания математик на Майк Линч - Томас Бейс - основал теорема, сполучливо изчисляваща вероятността за настъпване на събитие.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР