Мистериозен полет на малък двумоторен самолет успя да надхитри пазителите

...
Мистериозен полет на малък двумоторен самолет успя да надхитри пазителите
Коментари Харесай

Авиоексперт за мистериозния самолет нарушител: Възможно е военните радари да са били изключени

Мистериозен полет на дребен двумоторен аероплан съумя да надхитри пазителите на въздушното пространство на най-малко шест източно европейски страни, множеството членове на НАТО. Откъде е изхвърчал самолетът, който беше открит затрупан с платнище на малко летище до село Бухово? И къде е водачът? Подробностите разяснява в " Говори в този момент " Ангел Борисов, някогашен основен контрольор по сигурността на полетите в Гражданската въздухоплавателна администрация.

Според него, министерство на защитата и българската Противовъздушна отбрана не е защитила въздушното ни пространство.

Той изясни, че когато самолетът е наближил към нашата граница, той е бил наблюдаван от румънски изтребители, а управляващите у нас " се вършат, че не знаят или никой не ги е уведомил ".

За мен, този аероплан влиза на наша територия толкоз умерено, че взема решение да кацне, да си зареди бензин. След като идва към нашата граница, тези водачи работят с такава карта, както един цивилен аероплан няма детайлност, изясни Борисов.

Той дефинира като неистина изказванието, че ниско летящ аероплан не може да бъде прихванат от изтребители.

За мен е допустимо военните радари да са били изключени. Възможно е гражданският радар да не го забележи. Дайте записите да забележим по какъв маршрут е минал, съобщи Борисов.

Защитата на нашата въздушна граница липсва, безапелационен е той.

Това е един доста съществено квалифициран полет, добави Борисов. Според него, е допустимо водачите да са с украински паспорти, с цел да се приобщят към бежанците.

В ефира на " Говори в този момент " с коментар на изказванията на специалиста се включи министърът на защитата Драгомир Заков.

Има доста ясни процедури, те са написани, приканвам да се слушат формалните управляващи, безапелационен е Заков.

Това са внушения, които изрично не дават отговор на истината. Колегата си е приключил работата прелестно, прибрал се е в точния момент, тъй че няма безусловно никаква конспирация и няма мотив за терзание, добави министърът.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР