Мистериите около това нова заболяване са много, за мен е

...
Мистериите около това нова заболяване са много, за мен е
Коментари Харесай

Проф. Младен Григоров: COVID-19 е едно чисто биологично оръжие

" Мистериите към това нова заболяване са доста, за мен е едно чисто биологично оръжие ", разяснява пред БНР кардиологът проф. Младен Григоров. Той изрече съмнения, че икономическите последствия за света ще създадат доста хора милиардери: " Така е било и по този начин ще бъде. За жал този път е доста вулгарно ". 
Много тревожно е, съгласно кардиолога,понижаването на възрастовата граница на заболелите и умрелите. 
" Нашата здравна система към този момент се държи доста обичайно ", счита той и дефинира създалото се напрежение към случаите на усложнен банкет в лечебните заведения като " психо пандемия ", при която изплашените хора за всяко нещо викат Спешна помощ, без да се постанова това, а в същото хора, имащи потребност от това, да нямат достъп. 
Професорът по кардиология посочи, че в приемните пунктове (фургони) пред лечебните заведения умел доктор, в случай че има слушалка, оксиметър и термометър, ще може да реши дали пациентът е с и дали да го върне у дома за лекуване, или би трябвало да бъде признат в болница. " Има направени логаритми в медицината. Според тях, колкото по-тежък е казусът, толкоз повече важат тези логаритми. Лекарят на първия пост би трябвало да има опит, познания и даже импровизация, с цел да може да се оправи ", означи професорът в.
Той дефинира концепцията за Covid пунктове като доста добра, само че изрази терзание да не бъде провалена заради неопитни фрагменти, които да бъдат сложени там: " Сложи ли се некомпетентен човек, което се притеснявам, че ще стане заради недоразбиране на тази етапност, ще се оплеска цялата работа ", добави кардиологът. Това е доста хубава концепция, която ще облекчи приема в болница ". 
Да се употребява опитът на " Пирогов ", където пациентите идват със личен транспорт, предложи проф. Григоров: " Защо за всеки кихнал да се вика кола за спешна помощ?! ". 
Според него би трябвало да се обособят лечебни заведения с доста добре обезщетен личен състав, които да се занимават единствено с Covid случаи. По думите му по този начин няма да се кръстосват потоците от пациенти и няма да се постанова прекъсване на плановите интервенции. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР