Мисля, през следващите дни може да се започне програма за

...
Мисля, през следващите дни може да се започне програма за
Коментари Харесай

Борисов: Чакаме състав на кабинет от ПП-ДБ, ако не получим - ще предложим правителство на малцинството

Мисля, през идващите дни може да се стартира стратегия за ръководство през идващите години. Това ще даде сигурност, че може да се даде обикновено ръководство, дали за малко, дали на ротационен принцип. С господин Василев си разменихме думи за ексцентрични решения, тъй като единствено ексцентрични решения могат да ни извадят от рецесията. Защо през тези де години няма българин, който да каже, че е било добре, само че да не бъдем арогантни. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след лидерската среща сред двете най-големи парламентарно показани обединения.

Той посочи, че държанието на вторите на вота е било друго от това пред аудиторията.

" Сега караме назад - първо със законодателна, след това с финансово-икономическа стратегия. В най-лошия случай, и да отидем на избори, ще имаме един добър бюджет. Но би трябвало и да знаем, че каквито и да са резултатите, те няма да са с разлика повече от 2-3 %. Ние победихме единствено с машини, поотделно, дружно...водим една доброжелателна политика, с цел да се излезе от рецесията ", отсече водачът на ГЕРБ.
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев уточни, че взимайки ексцентрични решения, потъваш в режим на нестандартност и, че би трябвало да се работи с сътрудниците, с цел да се види зоната на консенсус.

" Трябва да има кохезия, стратегия, за ясно избрани цели. Чел съм стратегиите на всички партии, няма да разясня забележки, само че ще упорствам методът да бъде разумен. Има тематики, по които може да има и спор ", акцентира Дончев.

" Благодарих, че одобриха срещата, тъй като се води диалог по тематики, по които в идната седмица-две би трябвало да бъдат открити решения. Гърция през днешния ден получи още 10 милиарда по Плана за възобновяване. Не оставяйте с усещане, че нещо се е трансформирало сред двете партии. Има тематики, които би трябвало да бъдат решени в идващите две седмици ", акцентира Борисов.

" В изявлението на господин Василев през днешния ден видях много повече покорност във връзка с финансовите разноски. Видях нещо много по-различно от предизборното говорене и това ни дава оптимизъм ", разясни той.

„ Програма най-малко е да имаме бюджет и признати закони и чак тогава да отиваме на избори и да започваме изначало. Няма прогрес по държавно управление, има прогрес по управническа стратегия “, отсече Борисов.

„ Поискахме от Продължаваме промяната да ни дават лист с членове на Министерски съвет и би трябвало да кажем на нашите гласоподаватели какво вършим и защо преговаряме “, сподели Десислава Атанасова.

„ В деня на връчването на мандата ние би трябвало да сме наясно или с наш състав на кабинет, или с техен състав на кабинет. Ако го нямаме - ще предложим наше държавно управление на малцинството. За да забележим може и да се сглоби нещо положително. Мисля, че по метода, по който говорихме по значимите тематики, може да създадем и по останалите нещо положително “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР