Мисля да поканя пак двамата бивши главни прокурори и настоящия.

...
Мисля да поканя пак двамата бивши главни прокурори и настоящия.
Коментари Харесай

Никола Минчев: Цялата информация от МВР за Нотариуса е класифицирана

Мисля да поканя отново двамата някогашни основни прокурори и сегашния. Ще помисля по кое време съответно да ги поканя отново. Ако има съвещание тази седмица комисията, или да поканя някой различен. 

Това съобщи пред публицисти ръководителят на комисията за Нотариуса, който разяснява отказите на и.ф основен прокурор Борислав Сарафов и двамата някогашни основни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров да се явят на чуване в комисията. 

" Не мога да разясня отговора на Министерство на вътрешните работи за Мартин Божанов, тъй като това е класифицирана информация. Ще поканим Министерство на вътрешните работи на чуване. Ще помислим и най-вероятно съвещанието ще е закрито, с цел да получим цялостна информация за агентурното минало на Нотариуса. Цялата информация от Министерство на вътрешните работи е класифицирана. Не мога да си спомня какъв е точният гриф. Тази информация деклафисицира от органа, който я класифицирал. Информацията е калсифицирана по Закона за Министерство на вътрешните работи ", добави Минчев. 

" Поканата към Калин Стоянов ще е допустимо най-скоро, тъй като най-малкото той до дни може да не е министър. Приоритетно е да бъде поканен той, тъй като идната седмица може да не е министър. Ще преценява за идващото съвещание кое е по-приоритетно - да бъде поканен Калин Стоянов или последните ни трима основни прокурори. Той може да бъде поканен и в качеството си на не министър, само че ще е по-добре да се яви в качеството си на министър. Ако той, като представител на изпълнителната власт, откаже да се яви пред законодателната власт, която го е избрала за министър, това към този момент ще е фрапиращо. Ние настояваме той да не бъде длъжностен министър, само че не може да откаже да се яви на парламентарен надзор, тъй като е министър. От ГЕРБ и Движение за права и свободи зависи дали ще участват на идващото съвещание. На предходното съвещание те отхвърлиха да са в зала, случиха се много циркове, само че организирахме съвещанието без кворум. Така ще стане и на идващото съвещание ", безапелационен бе. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР