Мисля, че това е необходимо, за да може Сърбия, подобно

...
Мисля, че това е необходимо, за да може Сърбия, подобно
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: 160 млн. евро енергийна помощ за интерконектора през България

„ Мисля, че това е належащо, с цел да може Сърбия, сходно на други страни, да поддържа уязвимите елементи на обществото, с цел да могат да се оправят с по-високите цени на енергийните артикули “, сподели Фон дер Лайен.

 

Урсула фон дер Лайен е на посещаване в Сърбия, където тя и президентът на републиката посетиха работата по построяването на междусистемната газова връзка Сърбия-България край Нишка Баня, която би трябвало да завърши до септември 2023 година

 

„ Радвам се, че през днешния ден дружно с Урсула фон дер Лайен ще посетя работата по построяването на газовия интерконектор сред Сърбия и България, план от огромно значение освен за нашата страна, само че и за целия район на Западни Балкани и Европа “, написа Вучич в Instagram в акаунта си buducnostsrbijeav преди визитата.

 

Александър Вучич посрещна Урсула фон дер Лайен на летище „ Константин Велики “ в Ниш, откъдето отидоха на строителната площадка на газовия интерконектор в Йелашница.

 

„ Каним всички, в това число Сърбия, да се причислят към нас в взаимното доставяне с газ, с цел да можем взаимно да реализираме допустимо най-хубавите резултати във връзка с цената, а вие тук в Сърбия сте наранени тъкмо както ние сме в Европейски Съюз “, сподели Урусла фон дер Лайен в Ниш, представена от „ Данас “.

 

„ Затова, уважаеми президент, уважаеми Александър, значима е и втората част, която е 500 милиона безплатна помощ, в която е и инвестицията в непрекъснат интерконектор през България, с цел да можем да си оказваме помощ и да не се окажем в затруднено състояние “, сподели Фон дер Лайен.

 

„ Второ, желаеме да подкрепим Сърбия в построяването на енергийно ефикасна болница в Тиршова, губим доста отопление посредством здания, които не са енергийно ефикасни, тази болница би трябвало да бъде приключена до 2025 година “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

„ Третата стъпка е построяването на газов интерконектор сред Сърбия и Северна Македония, с което ще приключим нашите планове “, уточни тя.

 

Тази енергийна рецесия идва от ужасната война, която Русия води против Украйна и по тази причина е извънредно значимо Европейски Съюз да влага още повече в Западните Балкани, тъй като това са вложения за бъдещето, за мира, за просперитета на нашите общ континент, сподели ръководителят на Европейската комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР