Мисля, че тези дни, вероятно на 25 декември, каза Слуцки,

...
Мисля, че тези дни, вероятно на 25 декември, каза Слуцки,
Коментари Харесай

Наследникът на Жириновски ще влезе в надпревара с Путин за президентския пост

" Мисля, че тези дни, евентуално на 25 декември ", сподели Слуцки, в отговор на питане за крайния период за подаване на документи в ЦИК за вписване на кандидатурата му.

По-рано 35-ият избирателен конгрес на ЛДПР номинира сегашния началник на партията Леонид Слуцкий за претендент за президентските избори в Русия.

Съветът на Руската федерация дефинира дата за производство на изборите на 17 март 2024 година. Руската Централна изборна комисия реши гласуването да продължи три дни: на 15, 16 и 17 март. Това ще бъдат първите тридневни президентски избори в Русия.

Почти незабавно откакто бе номиниран, Слуцки съобщи, че кандидатурата му не съставлява опасност за съветския президент Владимир Путин, който през вчерашния ден внесе своите документи в ЦИК. Очаква се няколко прокремълски партии да излъчат претенденти за изборите през март.

" Няма да лишава гласове от президента на Русия ", съобщи Слуцки пред репотери след съвещанието, на което бе номиниран и предвижда, че Путин ще " завоюва с голяма преднина ". " Няма да приканвам да се гласоподава срещу Путин. Глас за Слуцки и ЛДПР безусловно не е глас против Путин ", добави той.

55-годишният политик пое управлението на ЛДПР след гибелта през април предходната година на Владимир Жириновски - разгорещен народен представител, който управлява партията в продължение на десетилетия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР