Мисля, че тепърва ще бъдат осъзнавани последиците от санкциите на

...
Мисля, че тепърва ще бъдат осъзнавани последиците от санкциите на
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Готови сме да участваме в правителство с партиите на протеста *

Мисля, че занапред ще бъдат осъзнавани последствията от глобите на Съединени американски щати, наложени на български жители и компании по закона Магнитски. Това сподели в военачалник, спредседател на „ Демократична България “ и ръководител на партия „ Демократи за мощна България “. Иначе за положението на ръководството на българската страна, мисля, че българските жители от дълго време са разбрали и това към този момент личи от миналата година на митинги и от резултатите на предходните парламентарни избори, когато ГЕРБ беше подложен в изолираност. Когато обсъждаме тази тема бих се позовал на една българска поговорка: “Не е отговорен този, който яде зелника, а този, който му го е дал “. Проблемът е политически. Неговите юридически измеренияу по какъв метод ще реагират компаниите, които са сложени в този лист, е обособен проблем. Нас като политици ни интересува във връзка с ръководството на страната какви последствия би трябвало да има. Българското общество от дълго време знае кой даде зелника на Божков и на Пеевски – държавното управление на Бойко Борисов. През всичките тези години, при всичките тези схеми, при които изтичаха общите ни пари и от българския бюджет, и от европейските фондове, към избрани кръгове, или както ги назовават, обръчи от компании, всичко това се случваше през държавното управление. Това е един стабилен знак от една велика мощ, с която ние сме в съюз, който знак би трябвало да рефлектира върху политическите действителности в България. Българското общество сподели, че желае смяна и извън тази смяна е подкрепена. Тепърва ще нараства въздействието на „ Демократична България “ като политическо обединяване, което от своето основаване приказва против модела „ Борисов “ и метода, по който се управляваше борисовата страна.
Не знам дали това ще ви изненада, само че съгласно мен няма връзка сред тези две условия – глобите по закона Магнитски и абсурда с подслушването на политици у нас. Проблемът със злоупотребата със специфични разследващи средства от властта на Борисов не е нова. В по-предния парламент имаше особено чуване във вътрешната комисия, на която аз за малко бях ръководител, по един скандал, наименуван тогава „ Червеи “. Прокуратурата направи всичко належащо тогава, с цел да не допусне парламентарно следствие. Тогава абсурдът не беше по-малък, само че потушиха всичко и продължиха със същите практики. Тази тематика би трябвало детаилно да бъде изследвана в идващото национално заседание при особено основана комисия или някои от специфичните комисии, тъй като все още служебното държавно управление не разполага с инструмент да демаскира тази скица. Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства е орган, определен от Народното събрание. Това едно на ръка. Второ, вътрешният министър и по този начин настоящите институции нямат по закон никакви пълномощия обществено да разгласят тази информация. Това може да стане единствено по реда на парламентарния надзор.
Готови сме с кадрови и интелектуален капацитет, и с хрумвания да участваме в държавно управление с партиите на митинга. Нашата предизборна стратегия е 120 страници, доста детаилно създадена във всеки един бранш от ръководството на страната. Убеден съм, че точно едно бъдещо болшинство и държавно управление в идващия парламент би трябвало да бъде основано с по този начин наречените партии на митинга. Така че точно с „ ИТН “ и с сътрудниците от „ Изправи се “, и аз се надявам и приканвам българските жители: „ Излезте и подкрепете партиите на смяната “. Ние се борим да получим болшинство над 121 депутата, с цел да може да не търсиме поддръжка в профил и да осъществяваме своите програмни планове.
Още – във видеоматериала.

*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за Парламентарни избори 2021
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР