Мисля, че тази хакерска атака като време е избрана да

...
Мисля, че тази хакерска атака като време е избрана да
Коментари Харесай

Богдан Теофанидис: Хакерската атака на Български пощи като време е избрана да внесе максимално напрежение в обществото

" Мисля, че тази хакерска офанзива като време е определена да внесе оптимално напрежение в обществото - тъкмо около великденските добавки, при една от най-уязвимите групи - пенсионерите. Достигна до мен и че самата реакция в " Български пощи " може би не е била най-хубавата, имало е някакво закъснение ". Това съобщи в студиото на " Говори в този момент " новият изпълнителен шеф на пощите Богдан Теофанидис.
Дружеството от години е недофинансирано, съобщи още Богдан Теофанидис. Между 2011 и 2020 година държавното управление се е разплащало за универсалната пощенска услуга с две години забавяне. Едва от началото на 2020 г стартира да работи механизъм, по който се заплаща предплатено на пощите. Всичко дължимо до този миг обаче е разсрочено за заплащане в продължение на 5 години - до 2025 година Планът за възобновяване планува малко над 100 млн. лева за съществена цифровизация на " Български пощи " - ремонт на станции, енергийна успеваемост, съоръжение, сървърни системи, нов програмен продукт, добави изпълнителният шеф. Вицепремиерът Калина Константинова е заръчала цялостен набор от вероятни инспекции на държавни институции към " Български пощи " още с встъпването си като принципал. От встъпването в служба на новото управление, по всевъзможни канали постъпва информация към хакерската атака против сдружението, като всяко нещо ще се ревизира и ще се вземат съответните ограничения, увери Теофанидис. Той изрече признателност към чиновниците на пощите, които продължиха работа макар проблемите. " Припознах се в задачата да реанимираме " Български пощи ". Искам да благодаря на тези хора, които работят, все пак извънредно ниско възнаграждение, с идеята за " Български пощи ". Това не е просто един пазарен оператор, това е един скъп държавен капитал и институция ", акцентира Богдан Теофанидис.
Основна цел на новото управление е финансовата непоклатимост на " Български пощи ". " Първото заплащане, което аз ще разпоредя, е да възстановим тези 30%, които изискуем на чиновниците си. Оттам насетне при първа опция, когато идват доходи, те ще бъдат ориентирани към кредиторите и чиновниците ", сподели изпълнителният шеф.
Той изясни за какво през идващия месец пенсиите ще се изплащат на хартия. " Първият ден на управлението не завърши, до момента в който не се уверихме, че няма никакъв различен вид. Не е вероятен разбъркан вид - или за цялата страна би трябвало да бъде на хартия, или за цялата страна би трябвало да бъде електронно ".
Теофанидис прикани клиентите да не се струпват сутринта в първия ден от изплащането на пенсиите и да разпределят времето си, с цел да не се получава ненужно напрежение. Всички сили в са впрегнати в това да се откри фактологията към хакерската атака против " Български пощи " и да се възстановят услугите за обществото, съобщи изпълнителният шеф. Той не се ангажира с мнение по отношение на това кой стои зад офанзивата, само че посочи, че се доверява на специалистите ни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР