Мисля, че София е най-добре електрифицираният град, но ахилесовата пета

...
Мисля, че София е най-добре електрифицираният град, но ахилесовата пета
Коментари Харесай

Еврокомисарят по екология ни напомни: Въглищата са ахилесовата ви пета

Мисля, че София е най-добре електрифицираният град, само че ахилесовата пета е в енергийния бранш - в регионите, употребяващи въглища .

Това сподели европейският комисар по околна среда Виргиниюс Синкевичус, който е на посещаване у нас и се срещна с премиера Николай Денков и екоминистъра Юлиан Попов.

По отношение на въгледобива и възможните нови процедури по несъблюдение, еврокомисарят уточни:

„ В момента е прекомерно рано да приказваме за нови процедури по несъблюдение. Мога да кажа единствено положителни думи за съдействието сред българското държавно управление и Европейската комисия. Това значи, че напредваме. По отношение на отпадъците и тяхното култивиране България е една от 14 страни, които не са изпълнили задачите в избрания интервал “, съобщи БГНЕС.

За сметка на това България е последната страна в Европейски Съюз, която има друга система за пресмятане на таксите за боклук на локално равнище . „ Трябва правилото да бъде въз основа на количеството боклуци. Това е правилото, по който ще се работи в бъдеще “, сподели още Синкевичус.

Той разискал с премиера акад. Николай Денков зеления преход.

„ Благодарен съм на министър-председателя и държавното управление, че признават значимостта на зелената договорка. Българските министри знаят най-добре по какъв начин да се направи този преход. Ние можем да оказваме помощ финансово, само че вие знаете най-добре по какъв начин това може да се случи “, сподели еврокомисарят.

Той добави, че България би трябвало да кандидатства, с цел да получи средства за превъзмогване на вредите от бедствието по Черноморието.

„ Процедурата е отворена. България има избран период, той не е изтърван “, изясни еврокомисарят и напомни, че решение ще се вземе едвам откакто страната кандидатства за поддръжка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР