“Мисля, че следващият министър-председател трябва да е лидерът на Да,

...
“Мисля, че следващият министър-председател трябва да е лидерът на Да,
Коментари Харесай

Ново 20: Христо Иванов да стане премиер frognews.bg

“Мисля, че идващият министър-председател би трябвало да е водачът на " Да, България " Христо Иванов. Дано не му направя " мечешка услуга ", тъй като не съм го питал, само че политиците са обществени лица и би трябвало да носят на разискване – и сериозно, и позитивно ”, съобщи доцент Лозанов съгласно който Иванов е подобаващ за поста, тъй като “в Народното събрание в този момент най-пълно показва и удържа историческия континуитет на волята за демократични промени в нашето общество ”.

 

Лансираната концепция идва на фона на диалозите сред “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” и ГЕРБ. Борисов и съпартийците му сложиха ултиматум на ПП-ДБ да покажат състава си за кабинет, преди да получат мандата за сформиране на държавно управление. Кирил Петков съобщи, че това ще се случи във вторник, само че в това време се появи информация, че в проектосъстав на кабинет ще влязат той, Асен Василев, Атанас Атанасов и Весела Чернева. От ПП-ДБ обявиха, че " няма да разясняват клюки ". Борисов обаче прикани водачите да се отдръпват от изпълнителната власт, както е направил той.

 

Десислава Атанасова пък заприказва за паритет в изпълнителната власт и формула 1:1 сред ПП-ДБ и ГЕРБ, в случай че в изпълнителната власт влязат ярки политически лица. 

 

От ПП-ДБ към момента са безапелационни, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ и няма да има взаимно ръководство с Борисовата партия. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР