Мисля, че ще се случи третият мандат, заяви Любомир Каримански"БСП

...
Мисля, че ще се случи третият мандат, заяви Любомир Каримански"БСП
Коментари Харесай

БСП сяда на масата за преговори с Има такъв народ

Мисля, че ще се случи третият мандат, съобщи Любомир Каримански

"БСП за България " ще беседва през днешния ден от 14:00 часа в Народното събрание с "Има подобен народ " (ИТН) за сформиране на държавно управление в границите на третия изследователски мандат, оповестиха от пресцентъра на левицата.

Вчера мандатоносителят организира съвещания с "Продължаваме Промяната " (ПП), предстоят диалози и с "Демократична България "(ДБ).

След срещата Българска социалистическа партия и Политическа партия препотвърдиха направената към този момент стратегия и оповестиха, че името на премиера ще стане ясно, в случай че се обезпечи болшинство за политиките в нея. От Българска социалистическа партия считат, че претендентът за министър-председател би трябвало да бъде посочен от Политическа партия - най-голямата политическа мощ в Народното събрание.

Разговаряхме с Политическа партия да оставим програмата отворена за оферти от Има Такъв Народ, защото те не участваха в диалозите, когато я приехме, заяви водачът на левицата Корнелия Нинова.

Тя уточни, че първата среща е предходна добре, само че не са водени диалози за личен състав и конструкция на Министерския съвет, до момента в който не минат консултациите с Има Такъв Народ и Демократична България. След това ще имаме втори кръг диалози, откакто се уверим, че имаме болшинство по управническата и законодателната стратегия, добави Нинова.

"Колегите от "Продължаваме Промяната " сложиха едно искане - по време на договарянията мандатът да бъде държан толкоз, колкото е належащо, с цел да бъде признато антикорупционното законодателство, законът за Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) и да бъде определен Бойко Рашков за ръководител ", осведоми водачът на Българска социалистическа партия. Тя увери, че на първите диалози ще бъдат изслушани настояванията на всички сътрудници и по-късно ще се търси единодушие по останалите въпроси.

Попитана по какъв начин ще беседват с Има Такъв Народ, които имаха забележки по закона за КПКОНПИ, водачът на Българска социалистическа партия отговори, че ще договарят умерено и аргументирано. Търсим болшинство, което да е твърдо против досегашния модел на ръководство, което да поддържа правосъдна промяна, а тя минава и през смяна в КПКОНПИ, уточни Нинова. Ще споделяме тези причини, ще вадим случаи на модела на ръководство на ГЕРБ, в случай че поддържат - поддържат, в случай че не, няма да имаме болшинство и ще отидем на избори, разяснява тя.

Вчера ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ разяснява, че са "за " антикорупционният закон да се одобри. Нека да забележим нормите какви ще бъдат, по какъв начин ще бъдат написани тъкмо и оттова нататък ще реагираме, уточни той. Каримански сподели, че в парламентарната група на Има Такъв Народ не са обсъждали кандидатурата на Бойко Рашков, само че съгласно него по-важно е какъв закон ще се одобри.

Относно изразените преди време от Има Такъв Народ възражения към законопроекта за КПКОНПИ, Каримански разяснява, че "не толкоз разминавания, конкретизирания има ". Според него в хода на полемиките и сред първо и второ гласоподаване всичко това може да бъде доизработено.

Мисля, че ще се случи третият мандат или най-малко аз бих желал да се случи, разяснява Каримански. Той удостовери, че от Има Такъв Народ са подготвени със своите оферти по управническата стратегия на нов кабинет и са разискали една огромна част от тях. Това, което видяхме или което ни беше предоставено, се припокрива с съдружното съглашение, с това, което и ние отстояваме, сподели още депутатът от Има Такъв Народ.

Относно поръчката на Има Такъв Народ за кабинет без водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев, Каримански разяснява, че е по-важно да се видят програмата и политиките, които ще бъдат написани. Основното преди програмата е да намерим обща информационна тактика и проект на работа, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР