Мисля, че се стигна дотук, защото Има такъв народ се

...
Мисля, че се стигна дотук, защото Има такъв народ се
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Винаги сме заявявали, че на България й трябва стабилно правителство

Мисля, че се стигна дотук, тъй като " ИТН " се притесняваха от спор, явно са се тормозили и от някакво гласоподаване, че може този кабинет да мине. Това сподели в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

„ Поведението на госпожа Митева през днешния ден не го утвърждавам. Аз не разбирам първият човек в една парламентарна република да напусне своето най-високо място, въпреки че тя е първа измежду равни, с цел да се даде опция на една парламентарна група да не участва в решаването на проблем, който тя е основала ", добави тя. Десислава Атанасова сподели още, че са обезпечили кворум през днешния ден, само че са счели, че решението не е правно правилно.
 Десислава Атанасова: Дано да няма замеряне с мръсно долни дрехи при отдръпването на Пламен Николов Десислава Атанасова: Дано да няма замеряне с мръсно долни дрехи при отдръпването на Пламен Николов
Депутатът и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова изрази упованията си да се получи градивен спор при оттеглян...

„ Нашите причини в пленарна зала не бяха политически, те бяха единствено юридически. Съжалявам, че нямаше задоволително опция да се приказва всъщност, а и нямаше смисъл, тъй като в предходните два дни ситуацията е нажежена до алено в пленарна зала. Изпитвам състрадание като човек към Пламен Николов, тъй като зад неговата номинация не застана даже неговата партия. Той беше номиниран четвърти, по този начин се приказва ", сподели още тя.

На въпроса за какво са предложили различен план, Десислава Атанасова отговори: " Партиите на първия председателски съвет се сплотиха, че следва да има акт на Народното събрание и макар другите отзиви, откакто изслушахме и представителите на президентската институция, взехме единомислещо решение, че подобен акт би трябвало да има. Вчера ръководителят на Народното събрание пое уговорката, че това решение ще бъде в съгласие, написано от нея и изпратено от всички ”. Атанасова посочи, че когато е получила текста към 19 часа е изразила съображенията на ГЕРБ във връзка с текст, който са счели, че не е бил правилен по отношение на Конституцията.

" Конституцията си служи с два термина – мандатът е сполучлив, мандатът е несполучлив, избира или не избира министър-председател. Считахме, че в основанията на такова решение би трябвало да участва подобен текст. Нашата парламентарна група предложи редакция ", изясни Десислава Атанасова. Тя добави, че указът на президента е постоянен акт, той е импортиран в Народно събрание и президентът не е имало никаква друга опция, в случай че Народно събрание не се произнесе, да продължи конституционната процедура. Атанасова посочи, че ГЕРБ не разисква опцията да оспори другите два мандата. " Ние постоянно сме заявявали, че на България сега й би трябвало устойчиво държавно управление. Призоваваме партията, на която ще бъде връчен третият мандат, да постави всички старания ”, съобщи тя.

На въпроса дали ще поддържат актуализацията на бюджета, Десислава Атанасова сподели, че ГЕРБ няма да подпише празен чек за някакви разходи. " Всичко належащо, обвързвано с актуализация на бюджета, би трябвало да прегледа експертната отраслова комисия в Народно събрание, която не е ясно дали ще я има. ГЕРБ изрично няма да поддържа актуализация на бюджета без да знае какво съдържа тя. Ако това продължава да се случва, това е всекидневие, тази експанзия, рушене на държавността, колкото по-бързо някоя от партиите, които имат късмет да създадат трети мандат, тъй като коства ми се че следим нещо ново – еуфоричната консолидация на партиите със шпаклите, които трябваше да чегъртат, се разпада ”, добави още Атанасова.
 Десислава Атанасова: Държавният глава е конструктор на всичко, което се случва в страната Десислава Атанасова: Държавният глава е конструктор на всичко, което се случва в страната
Ако се стигне до третия мандат, виновни в този момент са партиите на смяната, на митинга или по този начин нататък. Така депутатът и ръководител на...

" Очаквах, че сътрудниците ще проявят разсъдък с съществена грижа към нашите общи гласоподаватели, тъй като всеки депутат съставлява целия български народ. Това, което виждам, е скандално – горят се мостове, даже към този момент няма естествен разговор сред някои от парламентарните групи и техните представители ”, сподели още тя.

По въпроса за детската болница, Атанасова сподели, че държавното управление на Борисов и министрите Ананиев и Ангелов са създали всичко допустимо да стартира процедура по градежа. " Цялата нужна документи евентуално ще се ревизира детайлно. От позицията на депутат не позволявам да са вземани незаконосъобразни решения, тъй като в Министерството на здравеопазването работи и администрация, освен с автограф на министър се вземат решенията, има разнообразни комисии. Всеки е наясно, че носи отговорност за своите дейности ”, сподели Атанасова. Тя добави, че не има вяра доста на казаното от министър Стойчо Кацаров, че 9 млн. са изплатени предплатено без да има виза за планиране. „ Защото той с доста данни злоупотреби в пленарната зала. Болница „ Лозенец ” да стане детска болница - това решение го имаше през 2018 година Министерският съвет го взе, по-късно комисията по опазване на здравето го отхвърли ”, напомни Атанасова.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР