Мисля, че Радостин Василев не работи сам, той е просто

...
Мисля, че Радостин Василев не работи сам, той е просто
Коментари Харесай

Кирил Петков се яви на разпит в прокуратурата

Мисля, че Радостин Василев не работи самичък, той е просто един инструмент на службите. Това разяснява пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Кирил Петков, откакто беше на разпит в Софийската районна прокуратура.

Петков съобщи, че е бил разпитван за записа от Националния съвет на „ Продължаваме промяната “, публикуван от депутата Радостин Василев.

" Бях разпитан като очевидец по отношение на Радостин Василев и записа. Беше напълно естествен диалог ", изясни Петков. Той добави, че не е бил питан за закани по отношение на Василев.

От думите на Кирил Петков стана известно, че е бил разпитван по какъв начин, съгласно него, се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, по какъв начин е записвал и така нататък " Аз обясних, че в платформата Zoom доста ясно се вижда, в случай че някой записва. Това значи, че записът се е случил с устройство, което не е било обвързвано с платформата, а е било в профил ", изясни съпредседателят на Политическа партия.

Според него задачата записът да бъде публикуван в този момент е ясна – да не се направи държавно управление.  

" Тези, които се надяват да няма постоянен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще създадем всичко допустимо България да има постоянно държавно управление, без да вършим взаимни отстъпки, с които да се оправдаваме ", съобщи още Кирил Петков.

Вчера и другият съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев бе на разпит в Софийската районна прокуратура   и  на излизане съобщи пред публицисти, че е бил разпитван по сигнала на Радостин Василев за отправени закани.

Преди разпита Петков означи, че " няма да позволят прокуратурата да се употребява като бухалка " .

" Не става дума единствено за господин Борисов, а за всички вероятни неща ", посочи той.

" Така е най-хубаво, когато човек няма от какво да се тормози и усеща, че прави верните неща с всяка стъпка ", уточни той Петков, след което посочи, че въпреки всичко се в прокуратурата няма огромно доверие. " Не че имаме огромно доверие на прокуратурата, тъй като виждаме, че се заемат много мощни политически позиции, хем се появяват каузи на трупчета, хем не, само че в моя случай съм просто като очевидец ", сподели Петков.

Относно имунитета на Борисов  Кирил Петков съобщи, че има вяра в едно същинско правораздаване, в общоприетите процедури в Народното събрание и се надява, че следвайки тях ще достигнем до същинско правораздаване.

“Едновременно с това обаче няма да позволим прокуратурата да се употребява като бухалка. Не става дума единствено за Борисов, моето доверие в службите също е извънредно ниско. Трябва голяма промяна ", разяснява съпредседателят на Политическа партия. Той съобщи изрично, че  Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които той е имал.

" Използвайки нейното име през вчерашния ден е този вид клюки, които демонстрират острата потребност от голяма промяна в службите ", счита още Кирил Петков.

Моето доверие към службите е извънредно ниско. Мисля, че е нужна голяма промяна, съобщи още Петков. 

Съпредседателят на Политическа партия разяснява и вчерашното чуване на ръководителите на службите в Народното събрание.

Председателят на Държавна Агенция " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев заяви пред депутатите, че е открит случай, при който консултант на български министър-председател е съгласувал българските позиции с жител на Република Северна Македония. Ръководителят на ДАНС не назова нито името на съветника, нито в границите на кое държавно управление е открит този случай, само че депутатът от „ ИТН “ Тошко Йорданов изрази съмнение, че информацията се отнася до Весела Чернева. 
 Кирил Петков
Кирил Петков разяснява, че е „ обезумял от част от нещата, които се споделиха “ в пленарната зала. Много ясно желая да заявя, че индивидът Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал, един от хората, които в действителност имат вяра, че България може да бъде естествена европейска страна. Използвайки нейното име през вчерашния ден, този вид клюки демонстрират острата потребност от голяма промяна в службите, добави Петков. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР