„Мисля, че „Продължаваме промяната“ ще води нещата към избори. Те

...
„Мисля, че „Продължаваме промяната“ ще води нещата към избори. Те
Коментари Харесай

Райчев: ПП води нещата към избори, коалицията им тежи

„ Мисля, че „ Продължаваме промяната “ ще води нещата към избори. Те не желаят да излезе, че те са причина, само че те не желаят тази коалиция. Тежи им “. Това разяснява в „ 120 минути “ социологът Андрей Райчев.

„ Не е неприятно България да излъчи държавно управление, само че това не би трябвало да е скрепена работа. Ако някой не желае такова скрепено държавно управление, това е „ Продължаваме промяната “. (…) В България избухна дребна гражданска война през 2020 година. Българите съумяха да сменят държавно управление, само че се разделиха още там, помните ли? Трифонов стоеше в студиото. Манолова и Бабикян направиха нещо. Иванов стартира да събира своите, а Българска социалистическа партия не напусна Народното събрание “, уточни той.

Според него няма решение на пъзела сред четирите обединения, договарящи в Народното събрание за нов кабинет.

„ Когато през октомври се види, каквото се види, би трябвало българите да изискат друго от тези хора. Да създадат нещо за година или две, с цел да може България да преживее икономическата рецесия, войната или ковид “, добави Райчев.

Обществото е безпределно вгледано в този скандал, който мина в друга фаза, само че още не може да нанади огромната картина, в която сме вписани, с дребната картина, в която сме потопени.

До нас се води война с незнайни последствия.
Това, което виждаме, е още нищо. Това може да премине в същинска кървава баня.

Второ. Не се дава явен отговор какво стана с силата, какво става с тази инфлация, какво се случи, акцентира Андрей Райчев.

" Понеже войната е близо, споделят Украйна не изнася живото, само че това е смешно. Украинското жито е 2% от международното и не може да аргументи тези работи. Липсата на газ в Германия може да докара до тежка криза, само че не това прави недостига на силата в Португалия.

Плащаме си сметката на ковид. Взехме великански заем от бъдещето и тъй като не го взехме като хора - ние и вас, те го взеха от наше име, изхарчиха трилиони и тези трилиони в този момент се връщат. Изпълнителят се споделя пазар ", изясни той обстановката с стопанската система, енергийната рецесия и галопиращата инфлация.

" В международен мащаб ние продължаваме да лекуваме рецесиите с пари и пристигна време те да се изискат назад. Нали знаете, че в случай че Америка и Западът се разболеят, България е в предсмъртно положение. Периферните заплащат цените.

България скоро ще влезе в доста тежък интервал. В съзнанието на българите не се напасва тази дребна картина с огромната ", сподели още Райчев.

Социологът разяснява и хода на договарянията към третия мандат и опцията за съставянето на държавно управление сред към този момент познатите играчи.

" Лошо се договаря. Виждаме по какъв начин се договаря, ту се договаря, ту се стопира. Може би се надяват на Има Такъв Народ да преразгледа мнението си, или на отцепниците, само че това не е положително. Правителството не би трябвало да е скалъпена работа, която да виси на двама души. Ако някой не желае такова държавно управление, то това са Политическа партия.

Те ще имат министър председател, те ще ръководят, само че с бомба под себе си. Двама закапризничат ли, всичко пада. Какво обаче да вършим? Те седят в оптиката на 2020-та година. Това е финалният акомпанимент на революцията. Слава богу мирна ", изясни той.

По мнението му е време за необятна коалиция. Заложени сме в заплашителен капан, счита той.

Изходът е необятна коалиция, само че няма по какъв начин да се премине към него, по думите му. Нямаме ляво, разяснява още социологът. Политическа партия имат интерес от избори в този момент, съгласно Райчев.

Пъзелът в границите на тези четири партии няма да се реши и би трябвало да се търси разговор с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Червените линии би трябвало да се изхвърлят, по думите му. Политическа партия ще водят нещата към избори, те не желаят тази коалиция, счита Райчев. Те не желаят да излезе, че те водят страната към изборите, добави той.

По думите му главните играчи са се разделили още на площада и не са се трансформирали от този момент.

" Как се разделиха още там. Те се разделиха на 4 части. Бабикян, Хаджигенов и Манолова вършиха нещо. Отделно Христо Иванов стартира да събира своите, а Корнелия Нинова не напусна Народното събрание.

Сега напасването продължава. Сега на мястото на Бабикян са Петър и Асен. те самите внезапно одесняха. Заеха мястото на обичайното Съюз на демократичните сили. Имаме огромни разбърквания и все търсим решения сред тях и отгoворът е няма решение сред тях. А това значи, че решението е с ГЕРБ ", сподели Райчев.

" Затова би трябвало да излезем от диалога, че ГЕРБ са отговорни за всичко, че с Движение за права и свободи са ограбили страната, а ние спасяваме България. Трябва да отидем на напълно различен диалог. България е в доста мъчно тестване и няма да споделяме кой е добър и неприятен, а ще се опитаме да я оправим. Това се споделя необятна коалиция, само че никой не произнася тези думи.

ГЕРБ и Движение за права и свободи не могат да ги произнесат първи. И другите не могат да ги произнесат, тъй като идват избори и ние сме в един капан. Изход без необятна коалиция няма. Но и няма метод да се пристъпи към тази коалиция. За това е този цирк, той ще продължи до 16 октомври, когато са изборите ", даде единственият излаз от заплетената обстановка социологът.

Райчев изясни и скорошния напредък в рейтинга на Политическа партия след очевидния спад през последните месеци. По думите му, той се дължи на решението да се изгонят съветските дипломати.

" Политическа партия видяха, че падат, излязоха от центристката роля и внезапно минаха на прекаленост. Това е позицията за Русия. Тя им донесе позитиви, само че не в центъра, а на крилото и заплашиха съществуването на обичайните десни партии.

Случи се разновидност. И назад Борисов се завърна на центъра, в същото врем останахме без ляво. Хората виждат остарялата оптика и им се коства, че това са момчетата от центъра, които ще обединят България, само че нищо такова няма.

Служебният кабинет към този момент няма да чегърта, а ще би трябвало да оцелява страната. Но държавното управление на Радев не може да изиска смяна на закон, смяна на бюджет, не може да договаря интернационално. Това едва държавно управление е последното, което може да си разреши страната по време на рецесия ", изясни Райчев.

" След изборите Българите би трябвало да изискат друго от тези хора, а не да описват, че единия е добър, а другия е неприятния. би трябвало да създадат нещо, с което България да преживее минимално тежко чудовищната инфлация и войната ", акцентира той.

Райчев разяснява и напъните на Българска социалистическа партия да образува държавно управление с третия мандат и кой ще ги провали.

" Нинова напълно е заложила всичко, с цел да оцелее държавното управление. Тя явно ще направи всичко допустимо, такова да има, само че тя няма да срещне поддръжка в Политическа партия.

Не им е преференциално, да се натоварят с някакво държавно управление с условия и с малко болшинство, само че с цялата политическа тежест. Политическа партия ще водят нещата към избори, само че те не желаят да излязат, че те са повода. тази коалиция е тежка сложна, безсмислено се губи време ", изясни Райчев.

По думите му на Има Такъв Народ им следва ново тестване. " Ако Трифонов беше седял и чакал, щеше да е жертван, след този ход не съм сигурен, Урните ще кажат ", разясни той.

Социологът сподели и от какво най-вече се тормози през есента, като изрази вяра, че въпреки всичко ще има мир.

" Най-опасното, което може да стане, е в Украйна. Нещо е мътно в Одеса, Молдова може да се възпламени, поляците желаят да влизат в Украйна. Ако някой бе споделил, че повода за тази война е петрол или територии, без които страните не могат, само че коя е повода? Тя няма материална причина. Това е религиозна война. Война кой е прав. И двете страни не виждат никаква справедливост на другия. Ние на Балканите сме водили такива войни ", изрази терзанията си Райчев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР