Мисля, че падналата в Полша ракета е руска, подчерта украинският

...
Мисля, че падналата в Полша ракета е руска, подчерта украинският
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Украйна е истинската въздушна отбрана на цяла Източна Европа

Мисля, че падналата в Полша ракета е съветска, акцентира украинският президент

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски изрази подозрения, че падналата в източната част на Полшаракета е украинска, оповестява немският народен ежедневник Die Zeit, представен от Агенция Фокус.

" Може ли да получим обстоятелства или някакви доказателства от сътрудниците? “, попита украинският президент в телевизионно изявление, представено от вестника. Отбелязва се, че Зеленски е изискал основаването на взаимна анкетна комисия и достъп до съществуващите данни за случая.

" Мисля, че беше съветска ракета - въз основа на доверието, което имам на военните отчети “, акцентира президентът на Украйна.

Според украински данни от общо 25 удара на съветски ракети в Западна Украйна, един е съвпаднал с този в Полша, обясни Зеленски и продължи: " Може ли кратер с диаметър 20 метра и дълбочина 5 метра да бъде формиран от парчета? "

Ако макар подозренията се окаже, че украинска ракета е виновна за гибелта на двама поляци, Зеленски поднася извинения. Украйна е " същинската въздушна защита на цяла Източна Европа ", сподели той, като изрази страдание, че " това не се прави оценка задоволително от сътрудниците “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР