Мисля, че отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция е победа

...
Мисля, че отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция е победа
Коментари Харесай

Президентът с много интересно изказване за Истанбулската конвенция

Мисля, че отлагането на ратификацията на Истанбулската спогодба е победа за българското общество, което сподели обединяване и здрав разсъдък. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Белгия, където е на работно посещаване, предава Българска телеграфна агенция. "Вносителите и проповедниците на конвенцията се скриха зад Конституционния съд. Според мен конвенцията в този тип е зле написан документ, който позволява неясноти и най-различно пояснение. 
Моето мнение е, че тя не би трябвало да се ратифицира по няколко значими аргументи. Първо, тя сама по себе си не може да предотврати насилието. Справка - страните, в които тя е призната. Нима там секва внезапно насилието над дами и деца, попита президентът. Можем да предотвратим това принуждение единствено с читави български закони, с съответни дейности на полицията и на съда. И най-много - с положително образование. 
Точно тези текстове, които бунят нашата общност и са в прорез с нашите полезности, морал, обичаи и религия - за тях в самата спогодба категорично е написано, че не подлежат на никакви запаси и на никакви съпътстващи заявления. Всички тези внушения, че ще създадем запаси и това няма да мине, не са въобще основателни ", разяснява той.
"Ако я приемем, конвенцията лишава от пълномощията на страната и вменява пълномощия в неправителствени организации - те ще станат главен източник на информация и се трансформират в контролни органи. Това няма да способства за понижаване на насилието над дами и деца, по-скоро ще подтиква съдене на страната. 
Винаги, когато страната абдикира от своите пълномощия, съгласно мен това е рисково. Тази спогодба легитимира намесата в просветителния развой с непредвидими последици върху душeвността и съзнанието на нашите деца ", съобщи президентът.
Попитан за отношението му към опцията за свикването на референдум, той изрази вярата да не се стига до такава степен. "Надявам се на здравия разсъдък на нашите народни представители. Няма потребност да стигаме до референдум, който ще отнеме време, сила и средства ", добави президентът Радев. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР