Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ние

...
Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ние
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Нещата вървят към приключване

" Мисля, че нещата вървят към привършване и доста скоро ние ще се върнем напълно към естествен темп на живот и ще си спомняме с трогване всички тези осъществявания, които ни се случваха, пред края на зимата и началото на пролетта ". Това съобщи пред БНР доцент Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София..
" Трябва лека-полека да минаваме към естествен темп на живот и това с отварянето на детските градини е една напълно вярна стъпка ", сподели още той.
По думите му е „ доста хубаво, че родителите, които са съумели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина, тъй като те са " минимум застрашени от тази зараза ".
Педиатърът е сигурен, че родителите, които не са пуснали децата си, " малко по-малко ще съумеят да преодолеят страховете си и да се върнат към естествения темп на живот “.
Експертното му мнение е, че проби за личния състав в детските градини и ясли не е належащо да се вършат.
" Не е нужно да се вършат, тъй като един тест може да бъде един ден – било позитивен, било негативен и единствено след няколко дни индивидът да бъде инфектиран, само че в това няма нищо ужасно ", твърди той.
Според него даже и да има втора вълна на ковид, тя няма да е същата като първата.
" Мисля, че няма да има втора вълна или в случай че има, тя няма да бъде същата, тъй като виждате, че в действителност тук нищо не се случи изключително. Какво бихме могли да чакаме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да пристигна. Ние ще сме си отново същите, каквито сме си били ", съобщи Атанас Мангъров.
Втори ден подред няма смъртен случай от ковид, отново има повече оздравели от разболели се
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР