Мисля, че надвишената смъртност заради коронавируса в България не е

...
Мисля, че надвишената смъртност заради коронавируса в България не е
Коментари Харесай

Кунчев с оправдания за рекорда ни по смъртност от коронавируса и страх от Индия

Мисля, че надвишената смъртност поради ковид в България не е поради методите на лекуване. Така националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разяснява последните данни за смъртността поради пандемията в международен мащаб, които. Припомняме, че през вчерашния ден (22 април) з по какъв начин се оправяме с пандемията със следните думи: " Постигнахме това, водени от разсъдъка ".
Дал съм задача да се извади смъртността в Европа за последните 5 години, с цел да видите каква е обстановката при всички други заболявания в България – когато имаш най-голям % затлъстели, сърдечно-съдови болести, диабет, няма по какъв начин да е иначе, изясни здравният контрольор. Той прикани да сме доста деликатни – в случай че пропилеем поради Великденските празници резултатът до момента, ще тръгнем нагоре. В момента сме на 14-то място по заразяемост на 14-дневна база в Европа. Излизаме от третата вълна, само че не е ясно какво ще стане след това, сподели Кунчев. Той изрази доста огромно терзание от, тъй като там може да се роди нов вид, резистентен на имунизациите – поради високата заразяемост и надлежно опцията вирусът да мутира ускорено.
 Щабът предизвести: Да не изпуснем ситуацията по празниците Щабът предизвести: Да не изпуснем ситуацията по празниците
Не би трябвало да се смъква бдителността по време на Великденските празници. Това сподели ръководителят на Националния действен щаб ген. Венци...

Тежи ми политизирането на рецесията. Има ли страна в света без щаб поради пандемията, попита Кунчев. Имаме доста лимитиран човешки запас в здравния бранш и доста високото съмнение към институциите – тези фактори националният здравен контрольор уточни като съществени аргументи да не се оправяме добре.
Кунчев акцентира на това, че с цел да сме като Израел и Англия, където има едноцифрени цифри на умряли дневно от ковид (в Израел има интервали и без нито един дневен случай), би трябвало всеобща имунизация – тъй като имунизацията пази преди всичко от гибел и тежко протичане на заболяването. Около 1 милиарда души имат най-малко една ваксина против ковид в света.
Колективният имунитет е доста амбициозна задача, само че би трябвало на първо време да приключим етапи 1, 2 и 3. Продължава да има хора, които в този момент се включват – медици, учители, работещи в сериозна инфраструктура. Ваксината на Pfizer като количество се удвоява през май по отношение на април и се учетворяват през юни – това е препаратът, който употребяваме най-вече, добави националният здраве контрольор.
 СЗО: Новите разновидности на ковид публично се появяват на от ден на ден места СЗО: Новите разновидности на ковид публично се появяват на от ден на ден места
По-заразният вид на ковид VOC 202012/01 (т.нар. английски вид, B.1.1.7), в началото открит във Англия, беше ре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР