Мисля, че може да се постигне напредък преди Коледа, по-точно

...
Мисля, че може да се постигне напредък преди Коледа, по-точно
Коментари Харесай

Зоран Заев: Може да се постигне напредък в преговорите с България преди Коледа |

Мисля, че може да се реализира прогрес преди Коледа, по-точно преди Съвета на Европейски Съюз на 22 декември, защото България до тогава ще избере нов парламент (на 14 ноември). Така те ще имат повече от един месец да вземат решение. Министрите на външните работи работят интензивно върху това.

Това е споделил в изявление за австрийския вестник " Щандарт " министър председателят на Северна Македония Зоран Заев. Според него са направени крачки, които доближават двете страни до решение.

" Ние се опитваме да разберем позицията на България и те се пробват да схванат нашата позиция ", обяснил той.

Заев добавя, че процесът е двустранен, както и че " Европейски Съюз е общ другар. Имаме цялостно доверие в европейските институции ", споделя още той. 

Според него премахването на определението " " в учебниците по история, не е прекомерно огромна цена, която Северна Македония би трябвало да заплати за евроинтеграцията.

" Съвременна Европа е възприела тематиките, думите и формулировките за това, какво съставляват европейските обноски, давайки късмет на бъдещето, на съдействието, като в същото време не не помни историята и това, което се е случило. При такива условия никой не търси, нито някой ще рови, какво се е случило исторически през този интервал ", прибавя Заев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР