Мисля, че е редно да се направи едно разяснение. Много

...
Мисля, че е редно да се направи едно разяснение. Много
Коментари Харесай

Вигенин: Мнозина харесват служебния кабинет, но няма да е добре, ако остане

" Мисля, че е редно да се направи едно обяснение. Много хора харесват служебното държавно управление и ми пишат дали не може то да остане. По конституция обаче то не може да остане на власт - назначава се от президента единствено за интервала, в който няма парламент и излъчен от него кабинет ".

Това написа в профила си във Facebook зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия за България Кристиян Вигенин.

" Служебното държавно управление е с вързани ръце - то може да се оправи за 2-3 месеца с главните каузи в страната, само че без парламент не могат да се одобряват или трансформират закони, не може да се одобри бюджет за идната година, не може да осъществя никакви основни промени. Ако отново не се сформира постоянно държавно управление, президентът отново ще разпусне Народното събрание и може да преназначи същия длъжностен кабинет за още 2-3 месеца. Но това не е добре за никого, тъй като нещата ще стартират да стават сериозни, а предстоят и избори за президент. Все си мисля, че четири национални избора за година и 7-8 месеца без парламент биха били прекомерно огромен разкош за България...естествено, разпоредбите на демокрацията и Конституцията са ясни, ще се съблюдават, само че не трябва и целеустремено да се тласкат нещата към нови избори, единствено тъй като харесваме няколко служебни министъра...защото пък съм уверен, че на 2/3 не помните имената даже ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР