Мисля, че достатъчно се говори по темата за оставката на

...
Мисля, че достатъчно се говори по темата за оставката на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов: Достатъчно се говори за оставката на Цветанов

Мисля, че задоволително се приказва по тематиката за оставката на Цветан Цветанов. Нека оставим Борисов да има крайното мнение по този въпрос ". Така кметът на Бургас Димитър Николов разяснява в ефира на Дарик радио най-актуалната тематика след изборите в ГЕРБ.

По думите му, ще се дава доста повече опция решенията да бъдат вземани в изпълнителната комисия на ГЕРБ. " В изпълнителната комисия постоянно е имало полемика и всеки има опция да изрази своето мнение, а Борисов е водач, който постоянно се преценява с мненията, които имат стойност. Никога не е налагал еднолично решения ", безапелационен е Николов.

Той изясни, че постоянно в комисията се е давало оптималната опция всеки да формулира и отбрани с причини своята позиция и добави, че никой не е лимитиран да има мнение, само че постоянно се е вземало най-правилното решение за партията.

" Изключително значим беше триумфът на партията на евроизборите, в това време имаме и прочут спад на гласовете в другите райони. Трябва да си създадем доста първокласен разбор, да се приказва с водачите по места ", уточни кметът на Бургас.

Според него ниските резултати се дължат най-много на ниската изборна интензивност и на обстоятелството, че предизборната акция на партиите е предходна под знаменателя на оклеветяване и клюки. Това значително е отказало гласоподавателите да отидат до урните.

" За Бургас нямам терзания, вършим си своите разбори, ще вземем съответни решения и начинания, само че би трябвало да имаме повече време за разбор ", сподели кметът на града. Той не отговори на въпроса дали харесва Веселин Маринов да пее по време на акцията.

" Ако е имало неточности в акцията, в този момент ще има опция да бъдат регистрирани. Може би не се даде задоволително естрада на положителните начинания, които ще бъдат значими за България в новия европейски парламент. Има много тематики, с които би трябвало незабавно да се захванем ", изясни Димитър Николов.

Той не сподели дали чака появяването на нова партия, само че сподели, че постоянно се появяват нови придвижвания, партии и персони. " ГЕРБ продължава до ден сегашен да бъде партията, за която хората гласоподават и на която разчитат. Според мен, в случай че успеем да си създадем верните заключения, ще успеем да върнем огромна част от гласоподавателите и симпатизантите ", разяснява Николов.

По думите му, идващите избори за локална власт са извънредно значими за всяка партия, в това число и за ГЕРБ. Голяма част от кметовете на общините са представители на ГЕРБ. Той не пожела да отговори на въпроса дали ще се кандидатира още веднъж за поста, тъй като това решение ще се вземе от управлението на ГЕРБ. Каза обаче, че има още много работа, която би трябвало да се свърши.

На въпрос дали би оглавил ГЕРБ Николов сподели, че " камъкът си тежи на мястото и в това е чарът на ГЕРБ – че за разнообразни позиции има добре готови фрагменти, които не готвят политическа кариера ". Той напомни, че тази партия е основана от премиера Борисов и той е най-авторитетният в нея. " Той е моторът и моторът ", добави Николов.

По думите му, Европа би била по-сигурно и по-прекрасно място за живеене с Манфред Вебер, само че занапред следва да се види какви ще са резултатите от срещите сред водачите в Европа. Според Николов ръководство с по-широка коалиция дава по-голямо доверие, непоклатимост и повече сила.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (612)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР