Мисля, че Борисов може да си вкара и автогол с

...
Мисля, че Борисов може да си вкара и автогол с
Коментари Харесай

Георги Готев за ФрогНюз: Борисов си вкара автогол с Митов. Волгин...

Мисля, че Борисов може да си вкара и автогол с Даниел Митов, тъй като той има лични контакти с значимите за България западни сътрудници и няма ги споделя с водача на ГЕРБ. Борисов ще остане на втори проект. Не съм сигурен, че тъкмо този външен министър ще бъде най-удобен за Борисов, който държи той да е на срещата. Когато би трябвало някой да беседва с тези, които вземат решение нещата за България, да беседват тъкмо с него.

Даниел Митов обаче е кадърен да вземе тази роля и това ще е в ущърб на Борисов.

 

Това сподели за ФрогНюз Георги Готев, основен редактор на авторитетното европейско издание „ ЮроАктив “.

 

Ето го и цялото изявление: 

Г-н Готев, е претендент за евродепутат от листите на проруската партия " Възраждане ". Журналистът неведнъж е упрекван от сътрудници и деятели в разпространението на съветска агитация в предаванията си в ефира на публичното радио. " Възраждане ", от своя страна, е партия, която пази проруски позиции. Тя желае България да напусне НАТО и да ограничи интеграцията си в Европейския съюз (ЕС). Как ще коментирате тази кандидатура?

За страдание Волгин ще стане евродепутат, той е доста напред в листата и няма по какъв начин да не го изберат. Ще отиде в Брюксел с нов имидж, тъй като за него се знае, че е мощно проруски надъхан. Мисля, че няма да се усеща доста удобно в Европейския парламент. 

Харесал го е водачът на “Възраждане ”, поставил го е в листата, ще пристигна в една враждебна конюнктура за такива като него, които намерено се афишират за проруски, тъй като има евроскептици, само че доста от тях се пазят да не се обявяват като проруски за разлика от него. Така че по никакъв начин няма да се усеща удобно. 

За него това е финансово забавно, тъй като заплащането е положително и ще има хубава пенсия. 

 

Как гледа Европа на това, което се случва в страната ни? Визирам провалената ротация, служебния кабинет на Главчев, рокадите във външно министерство.

 

В Брюксел всички чакаха Мария Габриел да стане министър-председател и много безпрепятствено да вървят оттова нататък нещата по оповестените два огромни целта - еврото и Шенген.

Сега нещата наподобяват като че ли сме се върнали година, година и половина назад, когато не се знаеше що за държавно управление ще има в България, най-вероятно влизаме в цикъл на повтарящи се избори и всичко това се вижда. 

 

България не е най-проблемната страна в Европейския съюз, не сме в центъра на вниманието. Да кажем, че Унгария и Словакия са страни, които будят доста по-голяма угриженост, в сравнение с България. 

 

Виждате Имат ли те връзка с Борисов? Защо е толкоз значим за ГЕРБ външния министър?

Не ми е известно държавно управление, което да сменя външен министър една седмица откакто е бил назначен. Това не приказва добре за тези, които вземат тези решения. Стефан Димитров в края на краищата е квалифициран посланик, какво не му харесват не е ясно. 

Аз мисля, че Борисов може да си вкара и автогол с Даниел Митов, тъй като той има лични контакти с значимите за България западни сътрудници и няма ги споделя с водача на ГЕРБ. Борисов ще остане на втори проект. Не съм сигурен, че тъкмо този външен министър ще бъде най-удобен за Борисов, който държи той да е на срещата. Когато би трябвало някой да беседва с тези, които вземат решение нещата за България, да беседват тъкмо с него.

Даниел Митов обаче е кадърен да вземе тази роля и това ще е в ущърб на Борисов.

Нека обърнем внимание и на едно събитие от Европа, което разбуни духовете. Конференцията на консерваторите в Брюксел през вчерашния ден беше прекъсната от полицията от съображения за сигурност.  Организаторите упрекват за това „ културата на отменяне “. Как ще коментирате това, което се случи?

Това провокира възмущението в това число и на белгийския министър председател Александър Де Кро, защото Белгия в края на краищата не е някаква тоталитарна страна, която да пречи на някакви хора, даже и да не сме съгласни с тях. Това е скандал, който даже в България не сме виждали с такива учудващи пропорции. Най-вероятно тази тематика ще се разисква и на срещата на върха, за това какво се случва с европейската народна власт.

 

Интервю на Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР