Мислите си, че е трудно да си с някого в

...
Мислите си, че е трудно да си с някого в
Коментари Харесай

Не се хвалете с тези неща, за да не ви завиждат

Мислите си, че е мъчно да си с някого в неволя. Всъщност доста по-трудно е да си другар с някого в неговите триумфи, да си откровено благополучен от непознатите достижения и наслади. И да успееш да ги приемеш и похвалиш даже когато ти си на дъното.

Всъщност за сходна реакция се изисква фина психика, каквато малко хора имат.

Вижте кои положителни вести е по-добре да не споделяте:

1. Деца и животни

Някои са луди по децата си, други – по животните. Дори околните ви другари пренебрегват тези фотоси, в случай че заливате непрекъснато с тях обществените мрежи. Бъдете сигурни, че може и да получавате позитивни мнения и сърчица, само че това рядко са същинските усеща на хората. Със сигурност дразните огромна част от „ приятелите си4 в обществените мрежи и огромна част от приятелите си онлайн, в случай че непрекъснато говорите за децата или домашния си любим.

2. Работата

Поредното покачване, въпреки и с цената на доста труд и старания. Колко ли хора биха се зарадвали към вас? Ако имате другари в живота си, които не вършат сметка на вашите лични пари и не гледат „ в непознатата паничка “, значи сте късметлии. Ако прекомерно постоянно изтъквате достиженията си, евентуално за множеството това звучи като фукане. Най-добре запазете информацията за себе си.

3. Нова кола

Ама какъв брой коства, на лизинг ли я взе, по какъв начин можа да си я позволиш, какво й беше на старата… Една безкрайна поредност от въпроси от любопитните. Новото возило няма по какъв начин да не провокира злоба у някои хора. Особено в случай че е по-луксозно, в сравнение с ви е належащо. Старайте се да не обръщате внимание – всеки самичък знае цената, която заплаща, за това, което има – и безусловно, и метафорично.

4. Прочетени книги

Обърнете внимание на реакцията на хората, когато говорите за книгите, които сте прочели. Вариантите са два – ще ви заподозрат в фукане, че четете дебели книги; или ще ви завидят за свободното време, с което разполагате, с цел да четете. При всички положения може да си навлечете непотребни отрицателни страсти.

5. Екскурзии

Много внимавайте, когато споделяте с приятелите си за своите почивки – къде сте пътували, в какъв хотел сте отседнали, в какви заведения за хранене сте се хранили. Забележете, че приятелите ви постоянно питат за тези неща. Дори да не забелязвате, сигурно по-луксозната отмора би провокирала известна злоба у другите. Или пропуснете детайлностите, или контрирайте с въпроси на собствен ред.

6. Любов

Ако сте влюбени и непрекъснато говорите за това, сигурно отегчавате множеството хора към себе си. Ако сте щастливо женени и също непрекъснато говорите за това, не сте обичаната компания на приятелите си. Бъдете по-умерени в приказките си. Не е належащо хората да знаят толкоз детайлности за персоналния ви живот. Трябва да се научите да пазите интимното си пространство от непознати очи и уши.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР