Мислите на папа Франциск отново бяха отправени към източноевропейската страна,

...
Мислите на папа Франциск отново бяха отправени към източноевропейската страна,
Коментари Харесай

Папа Франциск: Страдам и плача за страданията на украинския народ

Мислите на папа Франциск още веднъж бяха отправени към източноевропейската страна, откъдето идват „ и ужасяващи вести за изгонени и депортирани деца “. „ И до момента в който сме очевидци на гибелен крах на човечеството, аз се запитвам, дружно с доста съкрушени хора, дали в действителност се търси мира “, сподели още папата.

След молитвата Царице Небесна, папа Франциск напомни, че през днешния ден стартира месецът, отдаден на Божията майка. Светият Отец прикани „ всички вярващи и общностите да се молят всеки майски ден с броеницата, за мира “. Мисълта на папата бе отправена „ към украинския град Мариупол, „ град на Мария “, безчовечен бомбардиран и опустошен “.

Дори в този момент, даже отсам, възобновявам настояването да бъдат предоставени безвредни филантропични коридори за хората, затворени в стоманолеярната в този град. Страдам и рева, като си мисля за страданията на украинското население и изключително на най-слабите, възрастните и децата. Получават се даже ужасяващи вести за изгонени и депортирани деца. И до момента в който сме очевидци на гибелен крах на човечеството, аз се запитвам, дружно с толкоз доста съкрушени хора, дали в действителност се търси мира; дали има предпочитание да се избегне непрекъснатата военна и словесна ескалация; дали се прави всичко допустимо, с цел да замлъкнат оръжията.

Накрая, папата насочи и трогателен зов: „ дано не се предаваме на логиката на насилието, на порочната серпантина на оръжията. Нека поемем по пътя на разговора и на мира”. /БГНЕС и Ватикан нюз
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР