Мислите ли, че имате превъзходен апетит? Винаги ли приемате допълнителна

...
Мислите ли, че имате превъзходен апетит? Винаги ли приемате допълнителна
Коментари Харесай

Огладняваш ли честo? Виж защо!

Мислите ли, че имате великолепен вкус? Винаги ли приемате спомагателна порция и в никакъв случай не отказвате храна? Може би вършиме една от главните неточности при съставянето на своята диета. Или може би повода се крие там, където в никакъв случай не бихте очаквали да бъде.

Разберете за какво към момента сте гладни след хранене, тъй като това е проблем, който застига доста хора. А той може да докара до повишаване на тежестта, занижено самочувствие и, най-лошото – редица здравословни проблеми.
Гладът под надзор. Прости способи да понижим апетита
СЗО бие паника: нездравословните хранителни привички водят до наднормено тегло, което на собствен ред усложнява протичането на КОВИД. Проблемът се у...
Прочети повече
Защо постоянно сте гладни?

1. Съставяте ястията си погрешно и не си осигурявате всички нужни съставки. Пълноценната храна би трябвало да включва протеини, комплицирани въглехидрати, здравословни мазнини и фибри. Важно е вашата паница да включва здравословни и засищащи зеленчуци. Често казусът е прекомерно малко калории. Умишлено понижаваме порциите и по-късно гладуваме или наваксваме закуски.

2. Пиете прекомерно малко вода. Течностите изпълват стомаха и понижават възприятието на апетит. Често неправилно мислим, че имаме потребност от нещо за ястие, когато в действителност просто сме жадни. Ако не поддържате тялото си задоволително добре хидратирано, ще чувствате повече апетит.

3. Чувствате се тъжни заради някаква причина. Понякога не гладът, а апетитът ви кара да ядете повече. С лакомства постоянно подобряваме настроението си или облекчаваме напрежението. Понякога е задоволително да видите десерт по малкия екран или да го помиришете, до момента в който минавате около пекарна, с цел да се почувствате доста гладни незабавно, откакто обичайно сте хапнали.
3 непредвидени аргументи, които предизвикат възприятие на апетит
Чувството на апетит е мъчно да се управлява и надлежно то е основният провинен за наднорменото тегло. Но в тази ситуация е значимо да разберете...
Прочети повече
4. Вашата диета може да е демонстрация на неприятен усет, в случай че е прекомерно ограничаваща. Ако продължавате да се отказвате от обичаната си храна, апетитът ви пораства. Все отново изкушението е толкоз мощно, че му се поддавате все в един миг – рано или късно. Гладуването или отказването от обичаните ви храни може да докара до пристъпи на апетит. Не забравяйте, че храненето би трябвало освен да задоволява потребностите на тялото, само че и да ви доставя наслаждение.

5. Ядете прекомерно бързо. Ако консумирате порцията си с експресно движение, мозъкът няма да може да изпрати известието, че към този момент сте сити. Диетолозите поучават да изчакате 20-30 минути след хранене и чак тогава да вземете още. Ако към момента се чувствате гладни, несъмнено.

6. Не спите задоволително. Липсата на сън предизвиква нараснал вкус.

7. Болни сте. Има няколко болести, които се демонстрират под формата на непрекъснат вкус. Ако усещате, че ядете прекалено много и сте гладни от самото начало, без значение дали напълнявате или не, си коства да отидете на доктор. Рутинните проби могат да разкрият повода за несъразмерния ви вкус.
Какви са аргументите да ни се похапва непрекъснато и по какъв начин да СПРЕМ това
Има моменти, в които всичко, за което мислим, е храна и още храна. Тази мисъл ни води до хладилника, което не е целесъобразно, в случай че...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР