Мислите ли, че има забавен и лесен начин да се

...
Мислите ли, че има забавен и лесен начин да се
Коментари Харесай

Пътуваща научна изложба „Феномента“ за деца и големи

Мислите ли, че има занимателен и елементарен метод да се разбере и научи потребна информация от физиката? Интерактивна галерия ни демонстрира по какъв начин изригват вулканите и по какъв начин се появява торнадо.

Когато бях дребен, извънредно забавни ми бяха тези книги със занимателна физика и химия, в които виждаш по какъв начин в домашни условия да направиш химичен опит, някакъв фокус, учреден на даден физичен закон или просто по какъв начин да си направиш дребни бомбички за Нова година.
През годините като че ли тази обич към знанието и към науката стартира да избледнява, отстъпвайки на компютърните игри, обществените мрежи и риалити форматите. Или най-малко това беше до неотдавна. И в този момент още веднъж има събития, които предизвикват любознанието и пристрастеността към науката.
Точно такова събитие е и пътуващата научна галерия " Феномента ", готова от профилираната организация Euroscience, която работи с научни къщи и механически университети в Германия.
Интерактивните експонати показват по забавен и вълнуващ метод редица редки физични и естествени феномени. Идеята на създателите на изложбата е елементарна - посредством преживяване да се провокира любознание към науката. И то освен у децата, а и във възрастните също.

Интерактивни експонати от изложбата " Феномента ", не просто показват редки физични и естествени феномени, само че разрешават на дребни и огромни сами да взаимодействат с тях, да ги провокират и изследват.

" Идеята потегли от Flensburg University, Гремания, където преподаватели от този университет взеха решение да вкарат занимания по физика под формата на игра. Защото сме стигнали до извода, че когато хората преглеждат и допират всякакви неща, схващат и научават повече. ", споделя Крисчън Бродърсън, представител на Euroscience, който се грижи за експозицията.

Освен това, екип от професионални гидове изяснява на гостите на изложбата по какъв начин се основава торнадото, за какво изригват подводните вулкани, по какъв начин работи центрофугата в пералните ни и още доста други феномени всеки работен ден в от 10 до 14 часа и от 17 до 19 часа. Отговор на всички въпроси за необяснимите на пръв взор явления през почивните дни може да получите от 11.30 до 20 часа.

 patuvashtata nauchna izlozhba fenomenta za detza i golemi 2

Екипът е подготвил за гостите на експозицията и доста логичен задания, оптически измами, математически закони, както и други любопитни явления.

 patuvashtata nauchna izlozhba fenomenta za detza i golemi 9

Все още има време да посетите " Феномента ", защото домакините от дават тази опция гратис за всички до 8 ноември.

За повече информация:

Снимки ~ www.megamallsofia.bg 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР