Мислите да преминете на Кетогенна диета? Не започвайте, без да

...
Мислите да преминете на Кетогенна диета? Не започвайте, без да
Коментари Харесай

Блестящи съвети за кето диета за начинаещи

Мислите да преминете на Кетогенна диета? Не започвайте, без да прочетете тези препоръки за Кето диета; те ще създадат прехода доста по-лесен.
През последните няколко години кетогенната диета сътвори солидни талази от мнения в хранителната промишленост.
В наши дни от ден на ден проучвания демонстрират признаци, че диетата е чудесна за намаляване и изцяло здраве.
Много известни персони също са подкрепили диетата, потвърждавайки, че това е тайната зад безупречната им физика.
Но в случай че сте напълно нов в кетогенния метод на живот, тези препоръки за Кето диета ще ви оказват помощ да стартирате диетата с лекост и да я следвате, без да се измъчвате.
Повече за кетогенния метод на живот
Преди да изброим препоръките за Кето диета, за които сте тук, бихме желали да споделим някои неща за Кето диетата, науката зад нея, нейните изгоди и главните типове кетогенна диета.
Кетогеннен всъщност значи ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини. Редуцирате въглехидратите от диетата си и увеличавате количеството и качеството на богатите на протеини и мазнини храни.
Чрез намаляването на въглехидратите, тялото би трябвало да разгражда протеините и мазнините със своята сила, което води до загуба на тегло. Терминът за този развой се назовава кетоза и стартира няколко дни след старта на диетата.
Доказано е, че Кето диетата оказва помощ на хора да изгубят непотребните килограми, само че също по този начин може да понижи риска от диабет и епилепсия. Диетата също може да помогне за понижаване на високото равнище на кръвната захар и инсулина.
Сега се чудите дали има повече от един вид на тази нисковъглехидратна диета? Всъщност има четири съществени вида Кето диета:
Стандартна Кето диета – ниско равнище на въглехидрати, умерени протеини и високо наличие на мазнини. Циклична кетогенна диета - включва правенето на диетата на цикли. Обикновено се прави 5 дневен интервал на диета с ниско наличие на въглехидрати, последван от 2 дни диета с високо наличие на въглехидрати. Насочена Кето диета - този метод дава опция за храна с високо наличие на въглехидрати, директно след интензивна подготовка. Високо-протеинова кетогенна диета - сходно на общоприетата Кето диета, тази версия включва повече протеини и по-малко мазнини.  
1)  Важни препоръки за Кето диета, които всеки би трябвало да знае
Ако харесвате концепцията за Кето дието, само че се притеснявате за страничните резултати като главоболие и нервност, ето няколко съвета по какъв начин да намалите неприятните чувства:
Проверете зеленчуците за количеството им въглехидрати. Много хора не осъзнават, че някои зеленчуци в действителност са с високо наличие на въглехидрати. Картофите, грахът, царевицата и тиквата са измежду зеленчуците с високо наличие на въглехидрати.
Не забравяйте за месото. Например пилешките крилца и панираните меса съдържат голямо количество въглехидрати.
Други артикули, които могат да съдържат високо наличие на въглехидрати са нискомаслени кисели млека, мляко и плодове. Бъдете деликатни с тях.
Направете проучванията, преди да се впуснете в диетата, с цел да сте сигурни, че ще помогнете на тялото ви бързо да доближи кетоза.
 
2) Включете масла във вашите предписания
Добавете малко зехтин в храненето и ще дадете на тялото си спомагателни здравословни мазнини.
За да ускорите процеса на нахлуване в кетоза, пробвайте да допълвате храненията си с MCT масло. Това ни води и до идната точка.
3) Приемайте хранителни добавки
Хранителните добавки като са идеално допълнение към кетогенната диета. Те са цялостни с аминокиселини, магнезий, калий, витамин В3 и витамин В6.
Добавките оказват помощ за поддържане на тялото, до момента в който то минава през кетоза, като ускорява метаболитната интензивност и понижава желанието за храна.
4) Опитайте от време на време недояждане
Самото понижаване на приема на въглехидрати няма да докара до моментални резултати. Отслабването е дълъг развой, който изисква време и старания.
Така, че с цел да ускорите процеса на изгаряне на мазнини и да влезете по-бързо в кетоза, можете да внедрите тактика за от време на време недояждане.
Например, пропуснете закуската няколко дни поред. По този метод ще постигнете фастинг от към 16 часа (като се има поради, че вечерята е в 18:00).
5) Намалете стресовите фактори
Стресът и кетозата не се съчетават добре. Избягвайте да следвате кетогенната диета, в случай че сте уплашени, тъй като стресът ще блокира тялото ви да изгаря мазнини за сила.
Същото важи и за неприятния сън. Ако имате проблеми със съня, по-добре е да прекратите кето диетата.
6. Останете хидратирани
Независимо дали сте на кетогенна диета, диетата на Дюкан или средиземноморска диета, да останете хидратирани е наложително. Всяка част от тялото ви работи по-добре, в случай че пиете осемте си чаши вода на ден.
Водата е нужна, без значение от диетата, на която сте. Но кето диетата прави пиенето на вода още по-важно, защото тялото употребява повече вода, когато въглехидратите липсват.
7. Увеличете приема на сол
Липсата на въглехидрати води до ниски равнища на инсулин, които въздействат върху способността на организма да задържа натрий. Това не е добре, тъй като може да изпитате електролитни несъответствия.
Някои от признаците на електролитен дисбаланс са интензивен пулс, замаяност, отичане на корема, запек и главоболие.
Може да се колебаете в концепцията за отричане на хляба и сладкишите, само че тези препоръки за кето диета в действителност правят работа. Добре е да опитате диетата, с цел да видите дали тя работи за вас.
Не забравяйте да се вслушате в себе си и да опитате нещо друго, в случай че диетата с ниско наличие на въглехидрати не се приема добре от вашето тяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР