Мислим, че дъвката е нещо безобидно. Но това не е

...
Мислим, че дъвката е нещо безобидно. Но това не е
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, когато дъвчете дъвка

Мислим, че дъвката е нещо безобидно. Но това не е напълно правилно. Много, несъмнено, зависи от това какъв брой постоянно дъвчем и от това по какъв начин съблюдаваме хигиената. Разбира се, няма потребност да се паникьосвате и незабавно да се откажете от този табиет. В края на краищата, тя постоянно ни оказва помощ да облекчим напрежението, да облекчим чувството за апетит. Преди да се откажете от нея, би трябвало да разберете какво се случва в тялото, когато дъвчем дъвка.

Също по този начин си коства да се има поради, че този табиет постоянно се развива в някаква взаимозависимост, от която може да бъде мъчно да се отървете. Но първо, значимо е да разберете дали е потребно или нездравословно.

Дъвката - потребна или нездравословна?

Защо дъвченето е потребно

1. Оптимална централизация

Дъвченето на дъвка оказва въздействие върху равнището на кортизола в слюнката. А това е известно, че е хормон на напрежението. Така че дъвката понижава равнището в му слюнката с към 16%.

2. Апетитът понижава

Мнозина считат, че дъвката оказва помощ да " измами " стомаха и да не ядем толкоз постоянно, колкото сме привикнали. Освен това по този начин не доста потребни храни и питиета са избегнати.

3. Киселинността на стомаха понижава.

Дъвченето усилват производството на слюнка. В резултат на това храните и напитките попадат в стомаха в по- " разредена форма ". А това, от своя страна, води до неутрализирането на киселини, които създава стомаха. За тези цели е по-добре да изберете дъвка с мента или евкалиптов мирис. Факт е, че дъвка с усет на плодове не работи добре за стомаха.

Нежелани резултати на дъвка

1. Захарта не е от изгода за нашата фигура

Както и в сладките, дъвката съдържа рафинирана захар и разнообразни химически добавки. Ето за какво, като бонбоните, дъвката не е доста потребна. Ако я дъвчем постоянно, доста не потребни хранителни субстанции навлизат в тялото ни.

2. Внимавай, аспартам!

Аспартамът е подсладител, който се употребява при производството на " здравословни " дъвки без захар. Съдържа обаче фенилаланин. Тази аминокиселина е неразрешена за тези, които страдат от фенилкетонурия, наследствено заболяване, рисково за мозъка.

3. Нежелателно слабително

В дъвка без захар, по-специално се съдържа сорбитол. Това е в действителност слабително, което може да аргументи хронична диария и стомашна болежка. Според немския гастроентеролог Юрген Боудиц, повече от 5 грама сорбитол на седмица не би трябвало да влизат в тялото.

4. Причинява болежка в челюстта

Ако дъвчете прекомерно доста дъвки и отдавна, са вероятни отрицателни последствия за челюстта. Възниква болежка заради утежняването на ставите.

5. Кариес, плака и други проблеми

Захарта в дъвката работи върху зъбите. В резултат на това бактериите се натрупват в устата, образува се зъбна плака и кариеси. Ето за какво зъболекарите не предлагат да се дъвчат дъвки. Или най-малкото би трябвало да си измиете зъбите незабавно по-късно.

6. Съдържа един от продуктите от овцевъдството

Ето по какъв начин дъвката може да бъде потребна и нездравословна за тялото. Но съгласно специалисти, в случай че дъвчете дъвка го направете с сдържаност и вземете ограничения за попречване на нежелани последици.

В последна сметка би трябвало сами да решите дали да дъвчете или не дъвка. Това е като бонбони. Всеки знае, че те не са доста потребни, само че решаваме да " ядем или да не ядем " сами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР