Мислех, че това е сила - като човек е откровен

...
Мислех, че това е сила - като човек е откровен
Коментари Харесай

Мария Касимова-Моасе: Заради социализма всеки си помисли, че може да бъде всичко, без да полага никакви усилия

Мислех, че това е мощ - като човек е прям и си споделя нещата, няма с какво да го удрят. Но се оказва, че хората могат да си измислят неща, с които да те удрят, или да създадат от нещо доста малко нещо доста тежко и да го показват по този начин ". Това сподели в предаването " Посока Култура " по Дарик радио журналистът и писател Мария Касимова-Моасе.

Тя показа, че до момента в който е била претендент за вицепрезидент, хората към нея са се трансформирали. " Не чаках удари от едно място, не чаках едно типично байганьовско мазнене. Не мисля, че това беше неточност, в противен случай, доста се веселя, че пробвах, доста се веселя, че по този начин се развиха нещата в последна сметка. Аз имам вяра, че съм добра за политиката, само че аз не мога да трансформира политиката сега такава, каквато тя е, а в този й тип не съм най-хубавия човек ", добави писателката.

Мария Касимова-Моасе уточни, че доста е желала да споделя за социализма, така като това е било нейното детство и най-ранна младост, и добави, че " някак се формирахме като хора през този интервал ". 

Тя се среща с публиката в новия ѝ театър " Червена звезда, блок 28 ", а на въпроса за какво споделя за социализма, журналистът отговори по този начин: " Никога не съм мислила като интензивно пионерче, че един ден ще описвам за социализъм в минало време. Като комсомолец в никакъв случай не съм си мислила, че ще описвам за социализма с възприятие за комизъм. И пред мен това е предизвикателство, само че разказът би трябвало да съществува ".

" Искам да възобновя този роман и да забележим, че можем да ненавиждаме това време, само че можем да сме повече от него ", съобщи Мария Касимова-Моасе.

Запитана кое е най-смешното за социализма, тя уточни, че това е фактът, че самият социализъм е нямал никакво възприятие за комизъм, на него всичко му се е коствало съмнително, там са се случвали доста безумни неща от днешна позиция. " Децата не могат да го схванат и популярност Богу, само че би трябвало да го помнят, тъй като е доста елементарно да върнем нещо, за което нямаме спомен ", сподели още тя.

" В това време трудът се ценеше, което пък има и неприятната страна, тъй като аз до ден сегашен не се научих да се продавам - работя като вол и от време на време просто за " дайте да дадем ", разяснява още Мария Касимова-Моасе.

" Моят роман върви по фотоси, само че тъй като форматът " сторителинг " у нас не е към момента доста експлоатиран, даже самата аз не знаех в началото каква ще бъде огромната обща поука от всичко това, което описвам. Но с изненада открих, че то самичко си излиза и изводите сами се наслагват ", изясни още писателката.

" Социализмът е отговорен за това, че даде опция на всеки да намерения, че може да бъде всичко, без да поставя никакви старания и без да има някакви условия по отношение на него. Хората не могат да бъдат равни даже по основния принцип, че едни са доста работливи, други са доста мързеливи. Даде тази опция, с което унижи надарените хора, работещите хора, взе им смисъла ", съобщи още тя.

" Всяко време ни е отговорно за нещо, само че в този момент е нашето време, дайте да се примирим с този социализъм, да си го кажем и да работим за нашето " в този момент ", тъй като то ще е отговорно на идващите след нас за техните неуспехи ", безапелационна бе Мария Касимова-Моасе.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР