Мислех, че кризата ще събуди държавническото в управляващите. Че заедно

...
Мислех, че кризата ще събуди държавническото в управляващите. Че заедно
Коментари Харесай

Нинова: Търговските вериги победиха правителството

„ Мислех, че рецесията ще разсъни държавническото в ръководещите. Че дружно с нас, опозицията и българските производители, най-сетне ще реализираме това единодушие, от което има потребност отруденият дребен и междинен земеделец и българската стопанска система. Уви, комерсиалните вериги победиха държавното управление “. Това написа ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Facebook.
Шумно рекламираните ограничения за отбрана на родното стигнаха единствено до: даване на площи във веригите за продажба на български районни артикули. Толкоз.
50% българска храна – кои 50%?
Няма проценти за български артикули, няма отстъпки, няма облекчения за такси, реклами и така нататък Колко му е търговецът да задели два щанда и какво от това?
Казвам със страдание: това е реплика на отбрана на българския народен интерес. И още веднъж предлагам да приемем закона, импортиран от нас още през 2017г., в случай че в действителност сме загрижени за българското, прибавя Нинова.
Припомняме, че на изключително съвещание държавното управление одобри разпореждане, с което се вкарва обвързване на комерсиалните обекти, представляващи вериги от магазини, да оферират българска продукция на локални (регионални) производители в обектите им.
Местата за продажба следва да са с повърхност – задоволителна за излагане и продажба на съответните хранителни артикули, както и да са обозначени по подобаващ метод, от който да е видно, че предлаганите артикули са районно произвеждане.
На тези места следва да се оферират мляко и млечни артикули от българско сурово мляко; риба и рибни продукти; прясно месо и яйца; пчелен мед; пресни сезонни плодове и зеленчуци, създадени от районни производители.
Приетата мярка се отнася за комерсиалните обекти, представляващи вериги от магазини за самообслужване, за продажба на дребно на храни и нехранителни артикули, които имат обекти допълнително от три административни области на територията на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР