Мисията на Planetree е да представлява гласа на пациента и

...
Мисията на Planetree е да представлява гласа на пациента и
Коментари Харесай

Бронзова акредитация "Planetree Грижа за пациента"

Мисията на Planetree е да съставлява гласа на пациента и да развива метода, по който медиците се ангажират с пациенти. За задачата организацията работи в партньорство със здравните институции по целия свят.

„ Бронзовата акредитация на Planetree Patient Centered Care е резултат от клиничната просвета на Анадолу Медицинския Център “, съобщи Илкай Байлам, управител на отдел Грижа за пациентите. „ Днес доста здравни институции приказват за това, че са ориентирани към пациента. Но в случай че няма солидна база, това може да бъде единствено мечтана маркетингова позиция, която се заявява в рекламите. Когато приказваме за грижа за пациента, в Анадолу Медицински Център не приказваме за „ легло от рози “ с нереални приложения, които не дават отговор на действителността. Отне ни доста време и старания да проучим най-хубавите практики в света и да ги внедрим в нашата болница в сходство с нашата просвета.

Planetree има система от 51 критерия за акредитация на три равнища - от бронзова до златна. Сред критериите за акредитация са основаване на конструкция и съвет от пациенти и техните близки, и на този съвет би трябвало да бъдат дадени разнообразни отговорности. Освен това би трябвало да се трансформират описанията на длъжностите, с цел да бъдат фокусирани по отношение на пациента, би трябвало да се проектират стандарти за държание към пациентите, би трябвало водещия екип на болничното заведение да се трансформира в модел за ролеви грижи, който дава отговор на концепцията „ Грижа за пациента “, повече от 50% от личния състав на болничното заведение би трябвало да мине през специфична стратегия образования. Работихме по тeзи въпроси в продължение на три години и едвам когато дейностите ни доближиха нужното равнище, взехме решение да аплайваме за бронзова акредитация.

Наистина е огромна чест Анадолу Медицински Център да бъде първата здравна институция на Балканите, която получава бронзова акредитация " Planetree Patient Centred Care ". Но това, което в действителност ни прави горди, е следното: Ние не работихме за акредитация. Работихме, с цел да създадем просвета, ориентирана към пациентите, с цел да живеем тази просвета и да интегрираме тази философия в нашите кафези. Виждаме това в отзивите от нашите пациенти и техните близки ".

Повече информация можете да получите на www.anadolumedicalcenter.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР