Мисията на ООН в Украйна е документирала стотици военни престъпления

...
Мисията на ООН в Украйна е документирала стотици военни престъпления
Коментари Харесай

Матилда Богнер, ООН: В Украйна са извършени нарушения на човешките права, които може да се равняват на военни престъпления

Мисията на Организация на обединените нации в Украйна е документирала стотици военни закононарушения на Русия.

В Украйна са осъществени нарушавания на човешките права, " които може да се равняват на военни закононарушения ", съобщи на брифинг за публицисти ръководителката на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на човешките права в тази страна Матилда Богнер. По думите ѝ тя е получила известия за обезчестяване и за закани със полово принуждение след посещаване в 14 града в регионите на Киев и Чернигов. " Жените и девойките са най-често цитираните жертви ", споделя тя.

След съветската инвазия през февруари Организация на обединените нации твърди, че е документирала 204 случая на принудително изгубване. Освен осъществените нарушавания или закононарушения от съветските сили, на брифинга на Организация на обединените нации бе изтъкнато и за сходни действия от противниковата страна: " Получихме достоверна информация за изтезания, малтретиране и задържане от украинските въоръжени сили на военнопленници, принадлежащи към съветските въоръжени сили и свързани въоръжени групировки ".

Русия и Украйна " би трябвало неотложно и дейно да проверяват " тези изказвания и да " инструктират своите сили " да спрат по-нататъшните нарушавания, споделя Богнер, представена от БГНЕС.

Организация на обединените нации също е записала стотици развалени или разрушени просветителни и медицински заведения и към 50 места за поклонение в цяла Украйна.

На брифинга за пресата в Женева Богнър сподели, че броят на убитите цивилни е " хиляди по-висок " от в началото дадена цифра от 3381 и смъртността се е влошила, защото хората нямат достъп до здравна помощ. Мисията за наблюдаване на Организация на обединените нации в Украйна документира нарушавания на филантропичното право и правата на индивида от началото на нашествието на 24 февруари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР