Мисията на ООН в киевското предградие Буча е документирала, че

...
Мисията на ООН в киевското предградие Буча е документирала, че
Коментари Харесай

ООН е документирала 50 незаконни убийства в Буча

Мисията на Организация на обединените нации в киевското предградие Буча е документирала, че там са били убити 50 цивилни жители, в това число посредством екзекуция по бързата процедура, заяви Организация на обединените нации.

" По време на задача в Буча на 9 април чиновници на Организация на обединените нации по правата на индивида документираха противозаконното ликвидиране, в това число посредством екзекуция по бързата процедура, на към 50 цивилни жители там ", съобщи Равина Шамдасани, представител на Службата на Върховния комисар по правата на индивида. 

Организацията на обединените народи упрекна Русия в дейности в Украйна, които " са равнозначни на военни закононарушения ", в това число безразборни бомбардировки, при които са убити цивилни жители и са разрушени учебни заведения и лечебни заведения.

" Руските въоръжени сили безсистемно са обстрелвали и бомбардирали обитаеми места, убивайки цивилни жители и разрушавайки лечебни заведения, учебни заведения и друга гражданска инфраструктура - дейности, които са равнозначни на военни закононарушения ", съобщи Равина Шамдасани, представител на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида. 

 
Източник:БГНЕС   Снимка: Телеграм/Зеленски  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР