Мисията на екипажа на пилотирания космически кораб Союз МС-22 ще

...
Мисията на екипажа на пилотирания космически кораб Союз МС-22 ще
Коментари Харесай

Удължават мисията в космоса на екипажа на Союз МС-22


Мисията на екипажа на пилотирания галактически транспортен съд " Союз МС-22 " ще бъде удължена с няколко месеца. Това сподели в сряда на телефонна конференция Сергей Крикальов, изпълнителен шеф на Роскосмос за пилотирани галактически стратегии, представен от Българска телеграфна агенция.

Екипажът се състои от космонавтите Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта Франк Рубио. 

" Вероятно ще удължим задачата на този екипаж с още няколко месеца “, сподели Крикальов.

Според него здравословното положение на екипажа на " Союз МС-22 “ се прави оценка като положително. Крикальов акцентира, че в сериозна обстановка един от космонавтите на задачата " Союз МС-22 " може вероятно да бъде върнат на Земята благодарение на галактически транспортен съд " Дракон " на американската компания " СпейсЕкс “. По-рано Роскосмос разгласи, че подобен вид е бил премислян, само че е бил отритнат.

На 15 декември 2022 година външната обвивка на радиатора на системата за термоконтрол на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 " се разхерметизира евентуално след удар от микрометеорит. След разбор на обстановката съветска държавна комисия реши да разкачи и върне на Земята разваления " Союз МС-22 " в безпилотен режим.

При това състояние екипажът от космонавтите Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта Франк Рубио, чиято задача беше удължена, би трябвало да се върне на Земята с галактическия транспортен съд " Союз МС-23 “ след няколко месеца, вместо да реализира плануваното преди случая завръщане през март.

Междувременно в сряда на космодрума Байконур започнаха предполетните тествания на " Союз МС-23 ", оповестиха от Ракетно-космическата корпорация " Енергия ", представени от ТАСС.

" В техническия комплекс на площадка 254 на космодрума Байконур стартира последният стадий от наземната подготовка на пилотирания транспортен галактически транспортен съд " Союз МС-23 “ за автоматизиран полет до Международната галактическа станция (МКС), откъдето той ще вземе и ще върне на Земята екипажа на разваления си предходник, оповестиха от корпорацията.

Отбелязва се, че корабът ще би трябвало да премине цялостни електрически проби, както и подготовка за проби за течове.

Изстрелването на " Союз МС-23 “ към МКС е планувано за 20 февруари.

Държавната корпорация Роскосмос възнамерява да разкачи и приземи безпилотно разваления галактическия транспортен съд " Союз МС-22 “ " една до две седмици след идването на галактическия транспортен съд " Союз МС-23 “ на МКС, изясни в сряда Сергей Крикальов.

" Очакваме, че ще подготвим и изпратим разваления " Союз “ на Земята седмица или две след идването на новия транспортен съд ", сподели той и акцентира, че кацането на авариралия транспортен съд е планувано в постоянен регион на територията на Казахстан.

Ръководителят на американската стратегия на МКС Джоел Монталбано сподели в сряда, че е дошъл в Москва, с цел да разиска обстановката с случая с галактическия транспортен съд " Союз МС-22 “.

" Тази седмица съм в Москва със Сергей (Крикальов, бел. ред.) и неговия екип. По-рано през днешния ден дружно имахме съвещание на държавната комисия за идващите стъпки във връзка с 68-ата експедиция към МКС ", сподели той на телефонна конференция.

" НАСА и Роскосмос работят дружно, с цел да проверяват този случай ", добави Монталбано. Той сподели още, че представителите на НАСА са съгласни с изводите на експертите от Роскосмос по отношение на аргументите за случая с увреждане на обшивката на приборния и монтажния отсек на " Союз МС-22 “.

" Имаме желание да получим спомагателни изображения, само че сега сме съгласни с Роскосмос “, акцентира Монталбано, отговаряйки на съответния въпрос. По-рано основният изпълнителен шеф на Роскосмос Юрий Борисов сподели пред кореспонденти, че радиаторът на охладителната система на " Союз МС-22 “ е бил развален вследствие на непостоянен удар на астероид, като версията за техническата му щета не е доказана.

" НАСА ще поправя проектите за полети на Международната галактическа станция, като вземе поради случая с съветския галактически транспортен съд " Союз МС-22 “ и следствията от него “, сподели Джоел Монталбано и добави: " През идващите седмици НАСА, в съдействие с съветски сътрудници, ще възнамерява графика на полетите за идващите няколко месеца “.

" Екипажът в космоса са подготвени да одобряват каквото и решение да вземем ние тук ", сподели представителят на НАСА, след което се пошегува: " Май ще наложи да им изпратя още сладолед, с цел да ги възнаградя ".

" Изстрелването на задачата „ Крю-6 “ със идващия екип от американски астронавти, които ще работят на МКС, към момента е планувано за февруари ", посочи Монталбано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР