Мисията на Българския червен кръст (БЧК) Топъл обяд“ подпомага две

...
Мисията на Българския червен кръст (БЧК) Топъл обяд“ подпомага две
Коментари Харесай

Мисия „Топъл обяд“ в помощ на две училища в Ловешко

Мисията на Българския червен кръст (БЧК) „ Топъл обяд “ подкрепя две учебни заведения в област ловеч – едното е в Луковит, а другото в село Александрово. Избрани са, тъй като доста от децата са от по-бедни фамилии.

Всеки, който желае да подари средства, може да го направи с паричен превод на сметка на БЧК или със SMS

Всяка помощ за тези възпитаници, която подсигурява оставането им в класните стаи, е от основно значение.

В единственото начално учебно заведение в Луковит „ Инж. Георги Вълков “ обядът е безвъзмезден за всички ученици. „ Много им харесва храната, дори желаят и в допълнение “, споделя основният готвач Радостина Тодорова.

Децата в програмата най-често са с родители без работа или с ниски приходи

Оказва се, че безплатният топъл обяд е значим за задържането на учениците в класните стаи.

„ Повечето деца са отглеждани от единия родител или пък са от обществено слаби фамилии и те са сигурни и са спокойни, тъй като обядът на техните деца е обезпечен “, разяснява Силвия Пекова, класен началник на втори клас.

В Ловешко програмата започва преди 14 години точно от Луковит.

„ С наслаждение мога да кажа, че сега храним в това учебно заведение 137 деца и 56 деца в село Александрово, община Ловеч. През 2010 година отново тук имаше деца, които можеха да се хранят единствено с лъжица, не знаеха какво е вилица и нож, това беше и нещото, което най-после всички знаеха доста добре “, споделя Цветомира Георгиева, шеф на  БЧК в област Ловеч.

Безработицата в Долни Цибър е една от най-високите у нас

От БЧК регистрират, че освен безплатната храна е значима . В столовата се построяват и потребни привички. Подкрепата на донорите прави програмата възможна  години наред  и е късмет да се доближи до още повече деца в потребност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР