Мисията на А1 да подкрепя професионалния старт на младите таланти

...
Мисията на А1 да подкрепя професионалния старт на младите таланти
Коментари Харесай

А1 подкрепя младите таланти с интерес в сферата на технологиите - Булевард България

Мисията на А1 да поддържа професионалния старт на младите гении в технологиите беше във фокуса на две значими събития в средата на септември.

Компанията означи сполучливото довеждане докрай на първото издание на и старта на първия A1 Tech Talents клас в компетентност „ Телекомуникационни технологии “ в партньорство с Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП).

Пилотната самодейност A1 STEMfem Junior беше ориентирана към девойки от 11-и и 12-и клас с интерес към технологиите.



Целта на програмата е да въодушевява и поддържа ученичките да развиват знанията и уменията си в областта на естествените и математическите науки, и технологиите и да се трансфорат в част от идващото потомство жени-лидери в тази област.

Участничките минаха през серия от профилирани образования, посредством които разшириха своите механически и обществени умения. Всяко момиче работи по действителни планове в екип с наставник – дама на управителна позиция от софтуерния екип на А1. Жените-лидери в компанията направляваха професионално ученичките за навлизането им в софтуерния свят.

Момичетата имаха опция да придобият познания, на практика опит и убеденост, че технологиите са сфера, в която дамите могат да реализират триумф и да оставят своя неповторим отпечатък.



„ Програмата A1 STEMfem Junior е самодейност, която има заряда да способства младите девойки в България самоуверено да преследват фантазиите си за кариера в софтуерната сфера. Като жена, която се развива в света на технологиите, за мен самодейността е и персонална идея. Гордея се с участничките, които се осмелиха да създадат тази първа крачка, която има капацитета да се трансформира в голям скок за всички девойки в България с интерес към математиката и инженерните науки. Радвам се, че в А1 успяхме да им предоставим тази опция и с наслада ще ги поддържаме и отсега нататък в кариерната ориентировка и идващите им професионални стъпки “, разяснява Миглена Узунова-Цекова, старши шеф „ Човешки запаси “, А1 България.

В поддръжка на задачата си да развива младежите в страната А1 започва и своя клас A1 Tech Talents, в който ще се образоват 23 студенти – първокурсници в компетентност „ Телекомуникационни технологии “ във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП).



Всички те ще имат опцията да се учат директно от водещите експерти от компанията, които да им предадат скъпи познания, опит и ентусиазъм като техни ментори. По време на събитието Миглена Узунова-Цекова акцентира значимостта на практическия опит и показа пред младежите опцията да станат част от екипа на водещия телеком още тази година като стажанти.

По време на церемонията за формалното разкриване на академичната година на ВУТП тя връчи и дипломите на отличниците в компетентност „ Телекомуникационни технологии “ дружно със специфични дарове от компанията за най-изявените студенти.

Инициативите са част от задачата на А1 да поддържа младежите за сполучлив старт на професионалното развиване. Компанията организира целогодишна стажантска стратегия, Лятна академия за студенти и възпитаници с характерно показване и си партнира с водещи университети в страната.

Благодарение на сполучливите политики за развиване на гении, А1 е притежател на документ Great Place to Work и е отличавана с редица награди през годините, измежду които „ Най-добър шеф - Телекомуникации “ на влиятелния конкурс Career Show Awards 2024.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР