„Мисис Бургас 2018” Вержиния Иванова дари доброволно кръв днес. Най-красивата

...
„Мисис Бургас 2018” Вержиния Иванова дари доброволно кръв днес. Най-красивата
Коментари Харесай

Най-красивата бургаска невеста направи нещо благородно и отправи трогателен призив

„ Мисис Бургас 2018” Вержиния Иванова подари непринудено кръв през днешния ден. Най-красивата омъжена жена, тъкмо в 13:00 ч., посети отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас в града, оповестява „ Флагман “. Тя даде образец на бургазлии за кръводаряването като идея освен „ по спешност”, само че и подчертава върху дълготраен проблем, който би трябвало да бъде решен с общите ни старания.

„ Сериозен проблем, който става рисков през летния сезон в Бургас. Цяла България е на море в района! Призовавам хората на възраст от 18 до 65 години, които се усещат добре, да подаряват кръв. Не отлагайте! В Бургас има незабавна потребност и недостиг на кръвни артикули, с цел да бъдат осъществявани животоспасяващи интервенции. Процедурата не е комплицирана. Попълва се къс въпросник, с който се преценява самостоятелния риск на даряващия. Убождането не е ужасно, не е и мъчително! Имах голямо предпочитание да даря кръв и го направих. Чувствам се прелестно след операцията! Използвам годината, в която нося купата „ Мисис Бургас 2018”, с цел да прикани към даряване на кръв, да дам персонален образец. Ще подарявам кръв на всеки 4-и месеца, последвайте ме! Иска ми се доста хора да се вслушат в апела ми. Направете го, с цел да спасите човешки живот!”, съобщи финансовият шеф на първата частна многопрофилна болница в Бургас „ Лайф Хоспитал.

Даряването на кръв (донацията) в 90 % от случаите у нас е предшествано от персонална драма. Кръводаряването става първокачествен ангажимент, когато непосредствен човек или самите ние се окажем със заплашен живот. Това разбиране би трябвало да се промени, показа по време на операцията Вержиния Иванова.

„ Ще ви опиша за случай с моята дребна щерка и учителката й по балет, която претърпя тежък пътен случай. В оня миг тя, която бе 10-годишна, изиска да отиде и да подари кръв, с цел да я избави. Аз съм сигурна, че в утрешния ден порасналото ми момиче няма да чака трагичен случай, с цел да подарява кръв”, описа красивата госпожа Иванова.

Надявам се идващия път, когато дарявате кръв, да е в новата постройка на отделението по Трансфузионна хематология, сподели шефът на Кръвния център доктор Тодор Бояджиев.

„ Вержиния е в положително здраве, има пулс и хемоглобин в правила. Не е посещавала в околните месеци дестинации, които носят евентуална заплаха от болест и може да подари кръв. Здравословно е да се кръводарява до четири пъти в годината от жени”, изясни той.

Вержиния Иванова е носителката на купата „ Мисис Бургас 2018”. 42-годишната красива дама завладя сцената и омайност с хубост и елегантност аудитория и жури в петзвездния Гранд Хотел и СПА Приморец.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР