Мишлен (Michelin) обяви в сряда подсилен план за опростяване и

...
Мишлен (Michelin) обяви в сряда подсилен план за опростяване и
Коментари Харесай

"Мишлен" с нова стратегия, съкращава 2300 служители

" Мишлен " (Michelin) разгласи в сряда " заздравен проект за опростяване и конкурентоспособност ", ориентиран към повишение на продуктивността на един от международните водачи в производството на автомобилни гуми.

Новата тактика включва понижаване на работните места с до 2300 през идващите три години. Близо 60% от плануваните съкращения ще се основават на непринудено ранно пенсиониране или на непринудено овакантяване с приемане на компенсации.

" Мишлен " желае да усъвършенства конкурентоспособността си с до 5% годишно, а това би могло да стане чрез съкращаването на 2 300 от общо 21 000 чиновници във Франция през идващите три години.

Групата, която е подложена на остра конкуренция в бранша поради налагани извънредно ниски цени, към този момент закри от 2017 година насам близо 1 500 работни места при реализиране на метаморфоза. Най-силно наранени бяха служащите в историческия цех на Michelin в Клермон-Феран, в Централна Франция, а също по този начин и в Съединени американски щати. Френският производител на гуми затвори също така заводите си в Ла Рош сюр Йонe и в Бамберг, Германия.

" Планът е част от необятен метод за взаимно строителство и обществен разговор и ще разчита на договаряне на тригодишно рамково съглашение, което няма да докара до съкращения. Планът на компанията не разчита на затваряне на фабрики ", показва " Мишлен " в своето изказване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР