Мишките, клавиатурите и уеб-камерите под марката Microsoft скоро може да

...
Мишките, клавиатурите и уеб-камерите под марката Microsoft скоро може да
Коментари Харесай

Клавиатурите и мишките на Microsoft ще изчезнат от продажба – те ще бъдат заменени от периферни устройства Surface

Мишките, клавиатурите и уеб-камерите под марката Microsoft скоро може да изчезнат от продажба. Това обаче не значи, че компанията въобще няма да създава компютърни аксесоари. Основният акцент ще бъде върху линията Surface, която включва още мишки, клавиатури, както и стилуси и други артикули.

Трябва да се означи, че компанията стартира да създава аксесоари под личната си марка през 1983 година Според Дан Лейкок, старши управител по връзките в компанията, производителят ще продължи да предлага аксесоари за лични компютри – от мишки до докинг станции, под марката Surface, а запасите от аксесоари под марката Microsoft, които към този момент са на склад, ще бъдат разпродадени до привършване на количествата.

Въпреки че Nikkei неотдавна заяви, че клавиатурите Surface са спрени, новината не е доказана. Нещо повече, Surface към този момент се трансформира в единствената продуктова линия на компанията. Трябва да се означи, че аксесоарите с марката Surface нормално са по-скъпи от продуктите под марката Microsoft и не е известно дали в останалата гама ще се появят по-бюджетни решения.

Известно е също, че към момента няма уеб-камери в серията Surface, като се изключи умния модел за $799,99 за конферентни зали. По-рано обаче компанията загатна за опцията да пусне уеб-камери в тази серия.

Възможно е изоставянето на предходния модел на продажбите да докара до изгубването на наличните ергономични клавиатури. По-специално, през днешния ден Microsoft предлага ергономичен модел Surface за $129, до момента в който сега комфортната Microsoft Ergonomic Keyboard коства $59,99. Самата компания не разяснява индустриалните си проекти.

Новината за новата продуктова тактика на Microsoft идва месеци откакто компанията разгласи смяна в своето “продуктово портфолио “ на фона на съкращаването на 10 000 работни места. Днес пазарът на лични компютри не е в най-хубавата си форма – съгласно резултатите от третото фискално тримесечие, приходите на Microsoft от продажбите на устройства Surface, компютърни аксесоари и слушалки HoloLens са паднали с 30% на годишна база.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР