Мишка никога не е оставала в капан толкова дълго. Пионерският

...
Мишка никога не е оставала в капан толкова дълго. Пионерският
Коментари Харесай

Мики Маус трябва да помогне на други герои да избягат от авторските права

Мишка в никакъв случай не е оставала в капан толкоз дълго. Пионерският звуков анимационен филм на Уолт Дисни от 1928 година Steamboat Willie най-сетне избяга от авторските права тази седмица, 95 години след първото му проявление. Филмът носи със себе си истинския Мики Маус, черно-бял гризач, който радостно подсвирква на кормилото на кораба.

Други творби също са станали публично притежание в Съединени американски щати за първи път: DH Lawrence's „ Любовникът на лейди Чатърли “, „ Операта за три гроша “ на Бертолт Брехт и Кърт Уейл и „ Орландо “ на Вирджиния Улф. Но нито един от героите не коства толкоз доста или не е играл такава роля в закона за авторското право като мишката на Дисни (а в този момент и на публиката).

Мики не е избягал изцяло. Вече ви е разрешено да монтирате своя лична продукция на Steamboat Willie, само че се уверете, че основният воин не наподобява на по-късните версии на Мики с бели ръкавици, които остават предпазени с авторски права. Допълнително правно предизвестие: не създавайте усещането,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР