Мишена, която не се ползва през нощта, а само на

...
Мишена, която не се ползва през нощта, а само на
Коментари Харесай

Пратили са майор Терзиев да сваля дневна мишена нощем над морето

 Мишена, която не се употребява през нощта, а единствено на ярко, е трябвало да гони в тъмното над Черно море починалият водач майор Валентин Терзиев със своя МиГ-29. Това се е случило с позволението на генералите от командването на Военновъздушните сили. 

Валентин Терзиев почина на 9 юни над Черно море, откакто неговият аероплан се разруши във водата при нощни стрелби. Ден по-късно макар неприключилата издирвателна интервенция Министерството на защитата го разгласи за умрял.

А в единствения до момента отчет по случая главната виновност за трагичния случай с военния водач се хвърля върху негови илюзии, провокирани от нощния полет. Военната прокуратура продължава следствието и към момента чака черната кутия на падналия изтребител да бъде изпратена за разчитане в Русия от експерти на производителя РСК-МиГ. 

В нощта на 9 юни, като част от интернационалното обучение “Шабла 2021 ", майор Валентин Терзиев е трябвало да порази светеща парашутна цел СПМ-100, излиза наяве от обществената част от отчета на Военна полиция, която бе оповестена към този момент от Министерството на защитата.

Терзиев е изхвърчал от авиобаза Граф Игнатиево 11 минути след среднощ и съгласно данните от отчета на Военна полиция се е разрушил в морето 40 минути и 29 секунди след среднощ. СПМ-100 обаче не би трябвало да се употребява при нощни стрелби. Това се твърди в упътването за приложимост на целта, написа още " ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР