Мишел О'Нийл ще стане първият републикански първи министър на Северна

...
Мишел О'Нийл ще стане първият републикански първи министър на Северна
Коментари Харесай

Мишел О`Нийл ще стане първият ирландски републикански лидер в Северна Ирландия

Мишел О'Нийл ще стане първият републикански първи министър на Северна Ирландия, откакто ДЮП се съгласи да се върне към шерването на властта в Стормонт.

Демократическата юнионистка партия блокира съставянето на държавно управление в продължение на две години. Но след късните диалози в понеделник вечерта, водачът на DUP сър Джефри Доналдсън сподели, че ще приключи протеста си след съглашение с държавното управление на Обединеното кралство, ориентирано към справяне с опасенията по отношение на комерсиалните бариери след Брекзит.

На конференция в 1 сутринта в Каунти Даун той сподели, че е обезпечил " решителната " поддръжка на 130-членния партиен изпълнителен шеф. Министърът на Северна Ирландия Крис Хийтън Харис приветства стъпката и даде да се разбере, че държавното управление ще извърши своята част от договорката.

Като най-голямата партия след последните парламентарни избори през 2022 година, вицепрезидентът на Шин Фейн госпожа О „ Очаква се Нийл да стане първи министър. Бойкотът на Стормонт от DUP за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР