Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие -

...
Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие -
Коментари Харесай

Едни от най-големите автори на френски трилъри пристигат у нас за Нощ на четенето

Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие - едни от най-изявените френски създатели на престъпни романи идват в България, с цел да вземат присъединяване в годишното литературно събитие " Нощ на четенето ".

То ще се организира на 19 и 20 януари 2024 година и се осъществя от Френския институт дружно с.

В поредност от няколко събития феновете на трилъри ще могат да се срещнат и да поговорят с четиримата писатели, които ще показват своето творчество и ще разкрият на какво се дължи техният триумф.

По самодейност на Министерството на културата във Франция " Нощ на четенето " се организира за първи път през 2017 година Целта на събитието е да подчертава върху всички форми на четенето в библиотеките, медиатеките, книжарниците и други организации, които работят в тази област. Отварянето на тези публични места през нощта и през почивните дни оказва помощ да се засилят връзките сред просветителната система и структурите в сферата. Това ще е вторият път, в който " Нощ на четенето " ще се организира и в България.

Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие са част от тазгодишната стратегия. Те попадат в Топ 10 на най-четени създатели на трилъри във Франция. Книгите им са превеждани на десетки езици, като единствено в родината им са продадени в общ тираж от над 10 милиона екземпляра, а в целия свят надминават 25 милиона бройки.

`Промоционална

Носители са на редица влиятелни литературни награди като Prix Cognac, Silver Plume Libre, Prix Saint-Exupéry и други Техните сюжети са изключително реалистични, трагични и напрегнати и постоянно притеглят вниманието и на френското кино, като някои от тях са приспособени за дребния и огромния екран.

На български език досега са преведени заглавията „ Без теб “, „ Черните лилии “, „ Мама бърка “ и „ Нищо не може да те заличи “ от Мишел Бюси; „ Леден гамбит “ и „ Око в нощта “ от Бернар Миние; „ Тайните убежища “ и „ Глава 12 “ от Жером Лубри и „ Имало едно време... два пъти “ и „ Недовършеният ръкопис “ от Франк Тилие.

В програмата на " Нощ на четенето " 2024 година са планувани срещи с възпитаници от гимназии с преподаване на френски език и три обществени събития с четиримата писатели със свободен вход на:
19 януари от 18:30 до 20:30 ч. в зала „ Славейков “ на Френския институт с модератор Георги Ангелов;20 януари от 11:00 до 12:30 ч. в Библиотека „ Филологии “ в Ректората на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ – среща с академичната общественост, писатели и преводачи с модератор Боряна Дукова;20 януари от 16:00 до 18:00 ч. в Книжен център „ Гринуич “ – среща с подпис с модератор Гриша Атанасов.
Пълната стратегия на „ Нощ на четенето “ за 19 януари ще откриете в уеб страницата на.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР