Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие гостуват

...
Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие гостуват
Коментари Харесай

Среща с най-големите френски имена в криминалния жанр

Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие гостуват в България на 19 и 20 януари във връзка годишното литературно събитие Нощ на четенето на Френския институт, изданието тази година се осъществя дружно с изд. " Ентусиаст ". В поредност от няколко събития феновете на трилъри ще могат да се срещнат и да поговорят с четиримата най-изявени създатели на престъпни романи във Франция. Писателите ще показват своето творчество и ще разкрият на какво се дължи техният триумф.
По самодейност на Министерството на културата във Франция Нощ на четенето се организира за първи път през 2017 година, а в България - от 2023 година За идното издание у нас ще гостуват Мишел Бюси, Жером Лубри, Бернар Миние и Франк Тилие, които попадат в Топ 10 на най-четени създатели на трилъри във Франция. Книгите им са превеждани на десетки езици, като единствено в родината им са продадени в общ тираж от над 10 милиона екземпляра, а в целия свят надминават 25 милиона бройки. Носители са на влиятелни литературни награди. Техните сюжети са изключително реалистични, трагични и напрегнати и постоянно са обект на интерес за киноиндустрията във Франция, като някои от тях са приспособени за дребния и огромния екран. Авторите са познати на българските читатели от българските издания на техни книги.
В програмата на Нощ на четенето 2024 са планувани срещи с възпитаници от гимназии с преподаване на френски език и три обществени събития с четиримата писатели, със свободен вход - на 19 януари от 18,30 до 20,30 ч. в зала " Славейков " на Френския институт, с модератор Георги Ангелов; на 20 януари от 11 до 12,30 ч. в библиотека " Филологии " в Ректората на СУ " Св. Климент Охридски " - среща с академичната общественост, писатели и преводачи, с модератор Боряна Дукова; на 20 януари от 16 до 18 ч. в Книжен център " Гринуич " - среща с подпис, с модератор Гриша Атанасов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР