Мишел Барние, главният преговарящ за Брекзит от страна на ЕС,

...
Мишел Барние, главният преговарящ за Брекзит от страна на ЕС,
Коментари Харесай

Мишел Барние: Днес постигнахме реален прогрес за Брекзит

Мишел Барние, основният договарящ за Брекзит от страна на Европейски Съюз, направи коментар за постигнатото съглашение сред английския министър председател Тереза Мей и ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер по първия кръг от договарянията за раздялата сред Лондон и Брюксел. Той похвали екипа си за свършената работа и установи, че фактически в диалозите е реализиран „ действителен напредък “, написа английското издание The Telegraph, представено от Фокус.

„ Днес, след 6 месеца работа, ние публикувахме общ отчет, в който са изредени точките, по които сме се разбрали досега. Документът е акуратен и подробен. Винаги съм желал да съм изцяло открит към жителите и данъкоплатците. Ние постоянно би трябвало да носим отговорност, без значение в какъв стадий са договарянията “, съобщи той. „ Ако Европейският съвет се съгласи и одобри резолюция идната седмица, документът може да стане основа на съглашението за отдръпване на Англия от Европейски Съюз. Но дано не се заблуждаваме, следва още доста работа. Има още трудности за превъзмогване “, обясни Барние.

„ Трябва да имаме финалната версия на съглашението за отдръпване преди октомври 2018 година – по-малко от една година “, акцентира основният договарящ на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР