Миша Майски ще изнесе концерт на 10 март в зала

...
Миша Майски ще изнесе концерт на 10 март в зала
Коментари Харесай

Миша Майски гостува на Софийската филхармония

Миша Майски ще изнесе концерт на 10 март в зала " България " в компанията на Софийската филхармония. На диригентския пулт застава Александър Земцов. Виртуозният челист е подготвил стратегия със знакови за кариерата му творби на Рахманинов, Чайковски, Брух и Сен-Санс.
Наричат го " най-великия челист " - единствен, учил и при Мстислав Ростропович, и при Григорий Пятигорски - именити виртуози на ХХ век. Миша Майски от дълго време самичък се е трансформирал в легенда, а, което същинските меломани в никакъв случай не пропущат. Роден в Латвия, получил обучение в Русия и по-късно отпътувал за Израел, Миша Майски е одобряван с възторг в Лондон, Париж, Берлин, Виена, Ню Йорк, Токио и доста други огромни музикални центрове.
 Защо настръхваме от обичаната музика? Защо настръхваме от обичаната музика?
Учените откриха по какъв начин музиката въздейства на мозъка. Изследователите наблюдаваха работата на веригите неврони, които свързват центровете на слу...
Той се счита за жител на света: " Свиря на италианско виолончело, с френски и немски лъкове и австрийски и немски струни; шестте ми деца са родени в 4 страни, втората ми брачна половинка е на половина от Шри Ланка, на половина италианка; карам японски и американски електрически автомобил; нося индийско колие и швейцарски часовник и се усещам вкъщи на всички места, където на класическата музика. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР