Мис България 2019 Радинела Чушева оцеля в ужасяващите пожари в

Мис България 2019 Радинела Чушева оцеля в ужасяващите пожари в ...

Огненият ад прогони Мис България от Турция


Мис България 2019 Радинела Чушева оцеля в ужасяващите пожари в Турция, които обхванаха голяма част от местните курорти.

"Ситуацията беше много неприятна! Беше си страшно, валеше дъжд от пепел и се дишаше трудно", разказа пред "България Днес" Чушева, която се завърна у нас преди ден.

Красавицата, която стана известна като адреналинка в "Господари на ефира", бе на почивка за повече от седмица в южната ни съседка.

"Вече съм си в България, не беше необходимо да прекъсваме почивката си, пожарите се разразиха последните три дни. Не бяхме евакуирани, от хотела не са ни правили инструктаж какво се прави в такава ситуация. Единственото, което стана, е, че екскурзоводът ни информираше ден за ден за актуалната ситуация, като имаше готовност за крайни мерки. Слава богу, не се стигна дотам, изкарахме си докрай почивката, въпреки че беше много неприятно, някои хотели до нас бяха евакуирани", разкрива Радинела детайли за огнения ад, в чийто капан се оказва.

Моделът коментира, че й е станало изключително тъжно, след като видяла хилядите снимки на изпепелени и обгорени животни, както и на загинали хора, опитвайки да спасят сънародниците си.

Преди да стане свидетел на апокалиптичните гледки в Анталия, Чушева почива няколко дни в Кападокия, където лети с балон и получава сертификат за това. За момента красавицата не обмисля следващо пътуване, а е в столицата, където работи.

Вече шести ден турските власти се борят с над 100 пожара, обхванали курортите Мармарис, Анталия, Бодрум и голяма част от Южна Турция. Жертвите са над шест, повече от 400 души са пострадали, двама пожарникари са загинали, а хиляди местни са евакуирани от домовете си.

Група български туристи бяха евакуирани заради пожари, обхванали и гръцкия остров Пелопонес. "В събота в близкото село до нас избухна пожар. Духаше силен вятър, което допълнително усложняваше ситуацията. Температурите бяха високи. Най-лошото е, че огънят ни беше заобиколил, бяхме като в капан и нямаше как да напуснем селото. За щастие, пожарникарите успяха да потушат пламъците на пътя и бяхме евакуирани", разказа Весела Кацарска. "Горяха около 20 къщи. Имаше и ранени", каза още тя.


Източник: marica.bg